Gå direkt till Nyheten (2.000 unga ges förebilder i inspirationsdag.)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

2.000 unga ges förebilder i inspirationsdag.

Publicerad Monday, 03 April 2017, 10:26 av Björn Smitterberg

På onsdag samlas 2.000 gymnasieelever och dessutom personal från De la Gardiegymnasiet på den inspirationsdag som blivit en årlig tradition bekostad av Sparbnaksstiftelsen. Förutom kända talare och inspiratörer kommer TK Levo:s gymnaster att visa sina högt flygande konster.

Det här är årets inspiratörer:

Per Holknekt har gjort en livsresa som inte liknar någon annan. Han har varit en av världens bästa skateboardåkare, pluggat ekonomi och grundat Odd Molly. Han har också missbrukat bort sina framgångar, bott i en skogsdunge, sålt “Situation Stockholm” och rest sig igen.

Maxida Märak producerar hiphop på ett unikt och nyskapande sätt där Sápmi alltid är normen. Det handlar om hård rap och tunga elektroniska beats blandat med jojk. Något som få experimenterat med förut.

Shahrzad drabbades i mars 2012 av en sjukdom som nästan tar hennes liv. Hon benamputeras. I november samma år kan hon ta ett fåtal stapplande steg med hjälp av kryckor. I början av oktober 2013 klarar hon några timmar utan rullstol. Nu ska hon tävla i triathlon.

Tobias Karlsson började dansa som 8-åring och har sedan dess hunnit med att skördat internationella framgångar. Han har vunnit många tävlingar både i Sverige och internationellt, haft huvudrollen i den världsberömda dansgruppen “Burn the floor” och turnerat runt om i världen. Han har dessutom deltagit i 15 säsonger av tv-programmet Lets dance i både Sverige, Danmark och Norge.