Gå direkt till Nyheten (Ny plan för del av Toftaområdet skyddar idé med strandpromenad)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ny plan för del av Toftaområdet skyddar idé med strandpromenad

Publicerad Tuesday, 08 May 2018, 13:35 av Björn Smitterberg

strandpromenad_101106Samhällsbyggnadsnämnden beslutade i dag att gå vidare med ett förslag till detaljplan för tomter på Toftaområdet. Det innebär att en del av sjötomterna kommer att kunna bebygga tomterna mer.

Samtidigt är dock planen så skriven att den mångåriga idén med att knyta samman strandpromenaden mellan Toftabäcken och gamla bandygrytan kvarstår – men det är just nu ingen som vill driva frågan. Strandpromenaden går längs hela stranden utom vid de här strandtomterna. Någon bebyggelse nära stränderna kommer inte att tillåtas i fortsättningen heller utan det är den ursprungliga byggrätten som skrivs om så att komplementbyggnader kan uppföras – även i form av mindre bostäder.

Den gamla planen är från 1956 och uppdateras nu till dagens krav. Dagens Strandpromenad innebär att man får gå runt de här tomterna då markägarna inte vill ha en gångväg över sina marker.

Detsamma gäller en plan för ett par kvarter i centrala Lidköping; Astern och Blåklinten som ligger mellan Rådagatan och Esplanaden. Här har ett omfattande samråd skett med boende i området och politikerna är mycket nöjda med resultatet som innebär att ett av Lidköpings karaktärsområden bevaras.

ett område med cirka 45 tomter vid Öboängen får också nya regler – som en anpassning till dagens läge. Här har tidigare avsetts byggas fritidshus på max 80 kvadratmeter – detta utökas nu till 125 kvadratmeter eftersom många bor här året runt.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bruno
Gäst
Bruno
8 May, 2018 03:58

Enormt mesigt av kommunen att man inte sett till att få klart strandpromenaden hela vägen. Vi har paddlat utanför tomterna och det är väl ingen som utnyttjar den otillgängliga marken, utom möjligtvis en dam som skrek åt oss att det var förbjudet att gå iland . Hon hade väl aldrig hört talas om allemansrätten.

Nicke
Gäst
Nicke
9 May, 2018 02:16

Bruno, man kan tycka vad man vill men det betyder inte att det man tycker är sant/korrekt. Tex vore det bra om du läste på innan du refererar till allemansrätten.