Gå direkt till Nyheten (Lasershow i nyår med bilder på husväggar)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lasershow i nyår med bilder på husväggar

Publicerad Tuesday, 04 December 2018, 13:11 av Redaktionen

lasershowNyårsfirande med lasershow och lasermapping i Lidköping. 

Efter 2017 års stora intresse är det nu klart att det blir lasershow även i år. Storpublik tittade på lasershowen vid midnatt förra året och ännu fler tog chansen att se lasershowen som visades på eftermiddagen under nyårsdagen och som passande nog döpts till ”Andra chansen”.

– I år kommer nyårsfirandet, förutom lasershowen bjuda på lasermapping på Rådhuset. Lasermapping är ett sätt att rita bilder och former på exempelvis en husvägg. Ett fantastiskt inslag som innebär att vi kan lyfta lasershowen till ännu en högre nivå, säger Daniel Waggett kulturassistent, Lidköpings kommun, i ett pressmeddelande.

Nyårsfirandet inleds på samma sätt som tidigare år med diktläsning och musikunderhållning från Rådhusbalkongen, för att sedan kulminera vid tolvslaget med en spektakulär lasershow skapad av Laserimage AB tillsammans med Lidköpings kommun som står som arrangör för nyårsfirandet.

Lasershowen kommer även denna gång att genomföras på nyårsdagens eftermiddag i form av ”Andra chansen”, en möjlighet för alla att ta del av den spektakulära showen dagen efter nyårsfirandet.

– Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att uppleva detta Skaraborgs unika firande som fick otroligt mycket uppmärksamhet både nationellt och internationellt förra året, avslutar Daniel Waggett.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johan
Gäst
Johan
4 December, 2018 08:51

Förra året fördes det fram ett miljötänk som del av motiveringen? Är utsläppen medräknade från alla som ska fram dagen efter och se “andra chansen”? Det var mycket trafik förra året men det är lätt att missa äpplena om päronen skymmer sikten kanske?

Håkan
Gäst
5 December, 2018 10:49

En gång får räcka, sicken dynga!