Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: God Jul)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 14 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: God Jul

Publicerad Friday, 21 December 2018, 12:30 av Björn Smitterberg

tomteEn riktigt God Jul och ett Gott Nytt År tillönskas alla.
Alla är värda en god jul och en god bra framtid.
Vad finns det i din julklapps-säck? Ja, tydligen mindre än tidigare.

Redaktören fick på fredagsmorgonen signaler för handelsorganisationer att julhandeln backar. Alla tjatar om e-handel, men i själva verket backar handeln ändå.
Har vi börjat slösa mindre? Ja under redaktörens gran, och under hans släktingars granar, gödslar inte redaktören med paket. Lite smått bara till barnbarnen. Inga hårda paket precis.

Hoppas att alla i hela världen får mjuka paket.

Hoppas att alla politiker får mjuka paket – för de hårda paketen öppnar dom inte. Dom om krav på miljöåtgärder exempelvis. Som det här med trafiken. Som det här med cruising.
Redaktören förstår fortfarande inte hur topp-politiker i Lidköping kan sitta i nämnder och styrelser för att i intervjuer påstå att miljöfrågan står högt i kurs – samtidigt som man inte ens ifrågasätter hur vissa saker genomförs utan bidrar med pengar.
Systemfel – är Trump kommunstyrelse här?

Nu är det dags att ge sig hem, släcka ljuset på redaktionen, önska alla här God Jul.

Lidköpingsnytt finns alltid, dygnet runt alla dagar. Även i jul så klicka in bara och läs. En hel del sjukdom har präglat december, därför har det inte blivit så många reportage. Nu hoppas redaktören på en frisk start 2019. (Under 2019 kan redaktören fira 50 år som journalist).

Under 2018 genomförde Joakim och redaktören en stor förändring av annonsmaterialet i Lidköpingsnytt. Vi kan nu konstatera att det  slagit väl ut – även ekonomin har stärkts. Och det känns naturligtvis bra.

Redaktören vill klargöra, att det är med ledsnad han konstaterar att familjen Hörling tvingats ge upp sin kamp för NLT. NLT kommer att leva vidare och vara ett av flaggskeppen i en ny tidningskoncern. Familjen Hörling kommer säkert att finnas i Lidköpings näringsliv även i fortsättningen – men i delvis nya roller.
Så; God Jul alla på NLT. Ibland känns det som vi är kollegor såväl som konkurrenter, och det känns bra. Lidköpingsnytt har aldrig motarbetats av NLT eller dess personal, så alla vet det.

God Jul till alla på Lidköpings kommun, vid Polisen och räddningstjänsten, alla i idrotts- och föreningslivet, som hjälper till att fylla Lidköpingsnytt.

Och Gott Nytt år tillönskas alla!