Gå direkt till Nyheten (Julens sånger i Nicolai)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 14 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Julens sånger i Nicolai

Publicerad Friday, 04 January 2019, 06:31 av - Inskickat material

orgel-kyrkaI söndagens musikgudstjänst i S:t Nicolai kyrka sammanfattas julens musik då S:t Nicolai kyrkokör sjunger med solosångerskan Hanna Andersson samt organisten Benjamin Kjell, allt under ledning av Christina Hedlund. Det är trettondag jul som firas och bland annat framförs Tegnérs och Widéens bägge varianter av Gläns över sjö och strand, men också Öhrwalls kända bearbetning av den franska sången Kungarnas marsch kommer att sjungas.

Kören har tidigare samarbetat med Hanna Andersson på de uppskattade Eileenkonserterna och denna gång sjunger hon folkmusikinspirerad engelsk och svensk julmusik, dels tillsammans med kören, men också till Benjamin Kjells pianoimprovisationer. Benjamin leder också psalmsången då såväl svenska som tyska och engelska julpsalmer kommer att sjungas.

Innan musikgudstjänsten anordnas kyrkkaffe i Nicolaigården, där all behållning tillsammans med musikgudstjänstens kollekt går till julkampanjen för Svenska kyrkans internationella arbete, En flicka är född.

Gudstjänsten leds av komminister Anders Kjellqvist och arrangör är Lidköpings församling.