Gå direkt till Nyheten (Julmusik i Hasslösa kyrka)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 14 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Julmusik i Hasslösa kyrka

Publicerad Saturday, 05 January 2019, 07:33 av - Inskickat material

hasslosa_portal

På söndag kväll Trettondedag jul inbjudes till julsångsgudstjänst i Hasslösa kyrka. Sävarekören och Sävsångarna sjunger sånger från olika tidsepoker, sånger tonsatta av J Leijon och R Carlshamre men också klassiska som Förunderligt o märkligt av C Nielsen.

En stråktrio bestående av Jenny Karlson och Anna Nissen violin och Anette Stillner cello spelar med kören bl a i musik från 1700-talet, Gloria av C Briegel och Pastores av F X Brixi. Peter Lundell är solist i Jag hör Guds röst skriven av N Åkerblom Nielsen.

Prästen Judith Fagrell leder gudstjänsten. Kören leds av Ing-Mari Johansson, som också avtackas vid denna gudstjänst, församlingens övriga kantorer Åsa Davidsson, Yvonne Conradsson och Inger Berzelius medverkar.

I psalmerna spelar Viktor Joelsson och Ludvig Svärdh altsaxofon, kända psalmer som Gläns över sjö och strand och Vid Betlehem en vinternatt.  Trettondedagens kollekt går till Svenska kyrkans julinsamling under temat ”En flicka är född”.