Gå direkt till Nyheten (Julgransröste – en tradition i Norra Härene)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 14 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Julgransröste – en tradition i Norra Härene

Publicerad Thursday, 10 January 2019, 11:08 av - Inskickat material

På lördag blir det traditionellt julgransröste med dans och lekar – och ett besök från Nordpolen.

Det inleds med en tipspromenad till lägerplatsen i skogen, där det blir grillkorv. Tillbaka i bygdegården blir det fika och dans kring granen efter Lennart Frimans dragspelsmusik. Lekledare är Stig Olov Olsson. Ett fint besök från Nordpolen väntar, som särskilt barnen kommer att uppskatta.

– Detta röste är en tradition, som vi i Norra Härene har haft i många år. Innan dess var det julspel i kyrkan med efterföljande julfest. Men på den tiden fanns det ju mycket barn och ungdomar i sockna som var engagerade i kyrkans barn och ungdomsverksamhet. Detta är ett tillfälle för alla familjer att träffas och ha trevligt tillsammans, säger Stig-Olov Olsson.

Behållningen i år går till Barndiabetesfonden precis som i fjol.

Sockenrådet i Norra Härene och Sävare församling arrangerar, start vid bygdegården klockan 15.