Gå direkt till Nyheten (Framnäsbadet öppnar på lördag
Coronapandemiens utveckling medger verksamhet)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Framnäsbadet öppnar på lördag
Coronapandemiens utveckling medger verksamhet

Publicerad Wednesday, 15 July 2020, 10:02 av Björn Smitterberg

Hittlls har politikerna varit kallsinniga till att öppna Framnäsbadets bassänger, men nu har coronapandemien utvecklas på ett sådant sätt att en “ansvarsfull öppning” kan ske – med bl a stängning för städning mitt på dagen.

I ett pressmeddelande i dag skriver kultur- och fritidsförvaltningen:

Med anledning av covid19-pandemin har Lidköpings kultur- och fritidsnämnd tagit en försiktig och ansvarsfull hållning till Framnäsbadet och tills nu valt att inte öppna badet. Framnäsbadet är en plats som lockar många besökare, både Lidköpingsbor och tillresta, och det har jobbats hårt med rutiner för att kunna undvika att det skapas trängsel. Nämnden har fått ta emot en del kritik för detta beslut men det har också kommit positiva kommentarer om att nämnden tagit stort ansvar.

Nu är det äntligen dags att på ett ansvarsfullt sätt öppna Lidköpings populära utomhusbad för säsongen. Vi har följt utvecklingen av pandemin och anser nu att läget blivit sådant att vi kan öppna. Det har under vår och försommar varit ett ökat antal inlagda patienter för covid 19 på Skaraborgs sjukhus men senaste tiden har siffrorna fortsatt att sjunka. Detta är en viktig faktor i beslutet att öppna. Förvaltningens tjänstemän har också planerat att vidta en rad åtgärder för att minska riskerna kring trängsel som gör att vi nu är trygga i att öppna. Bland annat kommer det att finnas extra personal på plats för att hjälpa till med att undvika trängsel, omklädningsrummen kommer att hållas stängda samtidigt som det kompletteras med fler toaletter på området.

Badet kommer också att stänga mitt på dagen för att sprida ut besökstoppar under dagen samtidigt som det skapar förutsättningar för personalen att städa området, desinficera toaletter med mera på ett bra sätt. Besökarna från Kronocampingen får i sommar också en egen entré.

Personalen kommer att behöva bromsa vid entréerna om det kommer väldigt mycket folk men det hoppas vi givetvis att besökarna har respekt för. Vi hoppas också på att alla fortsätter att visa hänsyn och hålla avstånd till varandra och givetvis håller sig hemma vid minsta symptom på Covid19 så som Folkhälsmyndigheten beskriver.

Ett villkor för att kunna hålla öppet är att personalen skapat de bästa förutsättningarna och att alla våra besökare tar ett stort ansvar.

___________________
Foto: Lidköpingsnytts arkiv

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Medborgare Bertil
Gäst
Medborgare Bertil
15 July, 2020 11:14

Synd att vissa folk har en behov att trängas runt en bassäng fylld med klor när det finns stränder i mängder runt vår vackra stad. Hoppas folk har vett att hålla sig därifrån. Helt fel att bassängen öppnar.