Gå direkt till Nyheten (Anna Hilletofth är Årets Nyföretagare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Anna Hilletofth är Årets Nyföretagare

Publicerad Friday, 06 November 2020, 18:52 av - Inskickat material

NyföretagarCentrum Lidköping har utnämnt Anna Hilletofth till Årets Nyföretagare 2020.
Utmärkelsen delas normalt ut i samband med näringslivets årliga festlighet, men gjordes i år av corona-skäl på ett enklare sätt. NyföretagarCentrums ordförande Stefan Ericson och verksamhetsledare Kerstin Wångstedt överlämnade utmärkelsen på Russelbacka egendom i Järpås där Anna Hilletofth bedriver sin verksamhet Tegelmagasinet.

– Trots pandemin har vi hittills i år haft många kontakter och rådgivningar med presumtiva företagare. Efter moget övervägande i styrelsen har vi fastnat för att Anna Hilletofth är en mycket lämplig mottagare av vår utmärkelse. Hon har visat det mod och den beslutsamhet som krävs för att starta ett företag och hon är en utmärkt förebild för andra som funderar på att starta eget., säger NyföretagarCentrum Lidköpings ordförande Stefan Ericson.

Anna Hilletofth startade sin verksamhet på Russelbacka Egendom i Järpås i augusti. I en stor, vacker tegelbyggnad som har varit både maskinhall och fårstall har hon skapat en plats för inredning och inspiration som inte bara blivit en butik utan också ett utflyktsmål.

– Just detta gör den här satsningen speciell, säger Kerstin Wångstedt som är verksamhetsledare för NyföretagarCentrum Lidköping och den som bistått Anna med rådgivning inför företagsstarten.

– Annas satsning är ett föredöme för hur man kan skapa en ny verksamhet med stora utvecklingsmöjligheter och samtidigt bidra till en levande landsbygd, säger Kerstin Wångstedt.

Utnämningen, med diplom och ett stipendium på 5.000 kronor, överlämnades till Anna Hilletofth på fredagen.

– Jag är glad och stolt över utnämningen. Jag har haft en jättebra stöttning av Kerstin på NyföretagarCentrum och att bli Årets Nyföretagare stimulerar verkligen, säger Anna Hilletofth.

Motivering
Med stark entreprenörsanda har Anna Hilletofth med Tegelmagasinet skapat en oas för inredning och inspiration i ett före detta fårstall på Russelbacka Egendom i Järpås.
Anna har visat att man med stark drivkraft kan utveckla landsbygden genom att skapa hållbara besöksmål som gynnar hela bygden.

NyföretagarCentrum Lidköping
är en stiftelse som ingår i det organisationsnät för nyföretagande som täcker drygt 200 av Sveriges kommuner. Landets första Nyföretagar-Centrum startades 1985 i Kallinge i Blekinge på initiativ av PG Gyllenhammar. I Lidköping startades verksamheten 1994. Den bygger på samarbete mellan kommunen och näringslivet genom kommunalt bidrag och sponsring från företag. Hittills i år har 56 företag startats i Lidköping med hjälp av NyföretagarCentrum.