Gå direkt till Nyheten (Boendestödet; Vänsterpartiet går emot)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Boendestödet; Vänsterpartiet går emot

Publicerad Thursday, 12 November 2020, 14:56 av Björn Smitterberg

Vänsterpartiet i Lidköping vill inte att det införs en avgift för boendestöd – ett förslag som i dag behandlats politiskt och nu går vidare till kommunstyrelsen.

Enligt Vänsterpartiet finns en oro för att personer som behöver boendestöd avstår med anledning av kostnaden som uppstår.
______________________
Se också:
Förslag: Avgift för boendestödSkriven torsdag, oktober 22nd, 2020
Compassen: Utsatt grupp kan få svårigheter med ny avgiftSkriven onsdag, november 11th, 2020

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Vän av ordning
Gäst
Vän av ordning
12 November, 2020 05:16

Det låter bra att det finns något mer politiskt parti förutom liberalerna som vågar stå upp för de svagaste i samhället. Detta är ju ett smart sätt att spara pengar genom att få personer med funktionsnedsättningar att avsäga sig sitt boendestöd. Hoppas verkligen att detta förslag hamnar i papperskorgen.

Watchingeye
Gäst
Watchingeye
14 November, 2020 05:48

Efter att ha lyssnat på Tommy Larsson (KD) i lokalradion där han luftade KRISTdemokraternas inställning i frågan, är det lätt att inse att deras ursprungliga värdegrund är ett minne blott.
Skrämmande syn på samhällets svagaste.

Förslaget lär klubbas igenom med brett stöd. Sådan är politikens ansikte nu för tiden.

Per
Gäst
Per
15 November, 2020 02:14

När funktionsnedsatta inte har råd att ta emot hjälpen kommer Lidköping inte längre ha den utgiften. En ren besparingen som drabbar de mest svaga grupperna.

Detta svek rimmar dåligt med det KD säger: ”Det är när man är som svagast som man ska vara säker på att välfärden är som starkast”

Roberth Andersson(SD)
Gäst
Roberth Andersson(SD)
15 November, 2020 03:17

Det var SD och L som yrkade avslag på detta förkastliga förslag i nämnden. Förhoppningsvis kommer fler partier att förkasta detta förslag när det kommer till KF.

RGR
Gäst
RGR
17 November, 2020 09:38

Bra att det protestera, folk är alldeles för fogliga och tolererar för mycket dumheter. Men det behövs även motstånd från vanligt folk utanför Lidbeckska husets förgyllda salar.