Gå direkt till Nyheten (Förslag till gästhamn och hantering av bly i ”god jord”)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Förslag till gästhamn och hantering av bly i ”god jord”

Publicerad Saturday, 14 November 2020, 08:35 av Björn Smitterberg

Flera personer i Lidköping har under sommaren varit på olika sätt inblandade i ett förslag som om det genomförs skulle ge Lidköping en gästhamn vid Lidan, med bl a restaurang, och även kunna bidra till en lösning med den jord som är delvis förgiftad av bly.

Nu ska politikerna få börja behandla förslaget. Det sker i Samhällsbyggnadsnämnden. Förslaget har – som man säger – hamnat i god jord. Tjänstemännen föreslår att förslaget ska tas med som en möjlig utveckling när det nu bearbetas en översiktlig plan för Lidköpings framtid.

Området det gäller användes tidigare för hantering av kol och olja, och ligger längst ut invid Västra Hamnens kaj.

Förutom själva hamnförslaget finns också idéer om hur de massor som grävs upp för hamnbassängen skulle kunna användas som övertäckning i Orkidéeparken och annan mark som är delvis blyförgiftad.

8 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jonas
Gäst
Jonas
14 November, 2020 09:43

Bra! Ska Lidköping lyckas få båtägare att vilja ta en omväg och köra hela Kinneviken ner så måste det finnas ett mål som är värt resan. En gästhamn med aktiviteter i närheten så att folk kan tänka sig stanna ett par nätter är ett bra förslag. Som bonus blir det lite puls i centrum för Lidköpingsborna.

Skattebetalare
Gäst
Skattebetalare
14 November, 2020 04:47

Elefanten i rummet är “Samhällsbyggnad” Vi är många invånare som genom åren har kunnat konstatera att nödvändig kompetens i nämnda förvaltning i kommunen inte bara brister el saknas. Även ambition, engagemang, sunda visioner och vilja tycks saknas. Det är sorgligt. En uppgift i kommunal förvaltning är just att förvalta befintliga värden. En annan uppgift är att på bästa sätt utveckla för framtida generationer.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
14 November, 2020 07:28

Toppenförslag!

Karl-Gustav Berg
Gäst
Karl-Gustav Berg
15 November, 2020 10:55

Glöm inte att det ofta brukar finnas en väl ordnad STÄLLPLATS för husbilar i samband med en central GÄSTHAMN! Tänk vilket lyft för centrala Lidköping det skulle bli!????

Jörgen Blomkvist
Gäst
Jörgen Blomkvist
15 November, 2020 11:46

ett mycket bra förslag det måste komma från sjöfolk som vill bevara och visa att Lidköping är en gammal sjöstad att sedan visa alla båtägare och alla turister att detta är bland det bästa hamnen i Vänern här kan man lägga intill kaj tanka slänga sopor något som inte funnits förut tidigare har gästbåtar passerat Lidköping pga.en dålig gästhamn gör nu verklighet av detta förslag.Lidköping

Nisse
Gäst
Nisse
16 November, 2020 09:25

KG – det finns ställplats i centrala Lidköping redan idag….

Husvagnslunnare.
Gäst
Husvagnslunnare.
16 November, 2020 03:14

Jag vill ha ställplatser för husvagnar.
De är ju flera än husbilar.

C
Gäst
C
18 November, 2020 02:22

Möjligheten att tanka båten måste ju finnas också i Lidköping