Gå direkt till Nyheten (Förlängt: max 50 i publik)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Förlängt: max 50 i publik

Publicerad Thursday, 19 November 2020, 13:17 av Redaktionen

Publikgränsen på maximalt 50 personer blir kvar i Västra Götaland till den 23 november. Det beslutet fattade Länsstyrelsen i dag. Slutdatumet är satt i avvaktan på regeringens eventuella beslut om maximalt 8 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Länsstyrelsen beslutade den 29 oktober att fortsätta på samma linje som tidigare med en maxgräns på 50 deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inom länet. Förbudet gäller oavsett plats, sammanhang eller vidtagna smittskyddsåtgärder, vilket inkluderar allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som hålls på restauranger och andra serveringsställen. Förbudet har gällt till och med idag, den 19 november.

Dagens beslut innebär att förbudet förlängs till och med den 23 november. Slutdatumet är satt i avvaktan på regeringens ytterligare begränsningar om max 8 personer, som kan komma att gälla från den 24 november.

– Det är en fortsatt allvarlig situation i länet, både vad gäller smittspridning och belastning på sjukvården. Nu behövs krafttag, var och en måste ta sitt ansvar om vi ska få bukt med smittspridningen. Därför är det inte läge för större arrangemang, säger landshövding Anders Danielsson.

Länsstyrelsens beslut är fattat efter samråd med smittskyddsläkaren inom Västra Götalandsregionen. Ett nytt beslut kommer att gälla från och med den 24 november.