Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Skottsäkert)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Skottsäkert

Publicerad Friday, 20 November 2020, 11:53 av Björn Smitterberg

Lidköpings kommun inleder inom kort en utredning som kan utmynna i en ny organisation av verksamheterna. En gång i tiden – när redaktören var infochef på ett stort statligt verk – det största räknat i ekonomiska termer – fanns ett begrepp om detta; skjuta kråkor.

Att skjuta kråkor för att minska dess population är inte lätt. Det blir många skottsalvor. ett skott får hundratals kråkfåglar av olika slag att snabbt flyga upp från träden. Men några minuter senare sitter 999 av 1.000 på sammagren som innan skottet gick.
Sak samma med omorganisationer – man flaxar runt en stund och flyttar skrivbord men är snabbt tillbaka i samma rutin igen. Kanske utan att ens ha flyttat något.

Risken är desto större för de politiskt intresserade. Det finns en outtalad vilja att minskaantalet nämnder. Kanske blir det den nya Socialnämnden (hittills med namnet social- & arbetsmarknadsnämnden) som slås samman med Vård- och Omsorgsnämnden. Bara den förändringen skulle kunna frigöra ett 20-tal ordinarie och deras ersättare. Vill de politiska partierna ha det så?

Kommer förvaltningarna Barn & Skola samt Utbildning att slås samman?
Vi vet inte i dag. Det är sektorer som är det nya ordet i kommunal förvaltning.

Om det blir bra eller dåligt – apelsin eller citron – vet vi inte i dag. Det finns just nu bara ett tunt, tunt skal.

Annars är det en annorlunda men inte helt händelselös tid. Vad ska man göra när det är svårt att närma sig olika personer? Tidningen blir inte tunnare – men lite bildfattigare. Papperstidningar brukar kompensera det med att låta sina bilder få större plats.
Det fungerar inte på samma sätt på nätet.

Redaktören försöker fullfölja sitt uppdrag – men oftast hemifrån och sällan på redaktionen

Läsare är det ingen brist på, verkligen inte. Hittills i år har 607.000 unika läsare läst artiklar i Lidköpingsnytt mer än 17 miljoner gånger i år. Det är ovanliga siffror för en lokal nättidning.
Redaktören besökte en butiksägare som tycker det är för dyrt att annonsera – “det räcker med facebook för mig”. Hur många följer dig där då: “21!”
Det är verkligen inte att försöka marknadsföra sig. Lite mer får man göra för sitt företag.

Lidköpingsnytt planerar att öppna en särskild sida för de butiker i västra Skaraborg som agerar för att göra något mot smittan i julhandeln. Det blir en gratis annonssida. Vi får se om någon nappar, eller om fler hellre väljer 20 följare.

Förvirrad kan man bli. Redaktören ber om ursäkt till alla som försökte fira domsöndagen i söndags. Det var ju fel, det skulle stå att det var söndagen före domsöndagen. Nu väntar domsöndagen. Grannarnas granar lyser – man kan undra om dom har delat ut årets julklappar än…

Om ett par dagar kommer granen till Nya Stadens torg – i år från Traneberg.

/God helg. 

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
En med lite insyn
Gäst
20 November, 2020 06:33

Herr direktör. Hur gick det med omorganisation av park gata till en service avdelning. Jo nu ska dom sparka folk för att privatisera alla jobb. Kanske dax för uppdrag granskning hur det går till med överbefolkade kontor där det sitter folk med kompetens som inte är i närheten av. vad enheten jobbar med. Där inga cv eller ledaregenskaper efterfrågas. O högsta chefen visar sin frånvaro och man rekryterar en högerarmen så han slipper ta i problemen.. Men du kanske har fått munkavlel llkt nlt när dom försökte rapportera när park gata var i kris med askeslätt. Som journalist ingår att gräva i det förbjudna och mitt svar på alla enheter som ska ändras det ska lägga ut jobben på entreprenad. O partning jobb. Nya tider nu och en osäker värld herr redaktör

Ronson
Gäst
Ronson
20 November, 2020 07:59

“En med lite insyn”, jadu ingen är speciellt överraskad över din signatur.
Just detta med LITE insyn är väl det som ditt svammel handlar om.
Att få ha synpunkter på den kommunala verksamheten är nåt vi självklart skall värna men när det tar de proportioner ditt inlägg gör så är det väl tyvärr ett stolpskott från din sida som egentligen inte är värt att kommentera.
Tycker redaktör träffar mitt i prick med sin krönika till skillnad från din kommentar som är en ren dikeskörning för att vara tydlig.