Gå direkt till Nyheten (Fortsatt ökning av covid i Skaraborg)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fortsatt ökning av covid i Skaraborg

Publicerad Tuesday, 24 November 2020, 10:47 av Björn Smitterberg

På tisdagsförmiddagen var 50 personer inlagda på Skaraborgs sjukhus med konstaterad covid-19. Fem vårdades på intensivvård.

Det är en ökning med fem på ett dygn och med 17 sedan i torsdags.

Smittspridningen av covid-19 i Västra Götaland ökar fortfarande. Förra veckan konstaterades 4 588 nya fall och trycket på provtagning är stort. VGR tar fler PCR-prover än någonsin och nu utökas kapaciteten ytterligare med hjälp av en ny leverantör.

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Västra Götaland fortsätter att öka. Under vecka 47 konstaterades 4 588 nya fall. Det är fler än någon annan enskild vecka under pandemin och sjunde veckan i rad som antalet bekräftade fall ökar jämfört med föregående.

Smittskyddsläkare Thomas Wahlberg konstaterar att utvecklingen fortsätter att gå i fel riktning.

– Vi står inför en utmaning som kan bli lika svår som under våren. Det krävs att ännu fler avstår från att utsätta sig själv och andra för smitta innan smittspridningen kan börja minska, säger han.

Thomas Wahlberg vädjar till invånaren att se sin egen roll i att stoppa smittan.

– Vi har skärpta råd i Västra Götaland och jag kan inte nog understryka hur viktigt det är att vi alla sluter upp bakom dem. Det är bara tillsammans som vi kan vända utvecklingen. Alla har ett ansvar och jag vill säga till alla där ute – dina val gör skillnad, säger Thomas Wahlberg