Gå direkt till Nyheten (Boende och personal på äldreboende vaccineras först)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Boende och personal på äldreboende vaccineras först

Publicerad Friday, 04 December 2020, 09:31 av Redaktionen

Vid en digital pressträff i dag berättade statsministern, socialministern och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson berättades att så fort det kommer vaccin till Sverige kommer boende på äldreboenden och personal på äldreboenden vaccineras. Hit hör även äldre och personal inom hemtjänsten samt de som har omsorg om nära anhöriga i hemmet.

Någon klar tidtabell finns inte, det handlar om när leveranserna börjar komma. Den första gruppen som vaccineras beräknas till 600.000 personer.

Därefter kommer personer över 70 och andra riskgrupper att vaccineras.

Vaccineringen blir gratis för den enskilde. Staten står för kostnaderna.  Vissaa typer av vaccin behöver tas två gånger.

– Vi måste hålla ut lite till, sa statsministern. Det kommer troligen att dröja  till hösten innan de stora befolkningsgruppperna upp till 69 år får vaccin.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
RGR
Gäst
RGR
4 December, 2020 11:55

Klokt!

Finns det lagstöd för allmän tvångsvaccinering? Jag är orolig för att många kommer vägra vaccinera sig för att de tagit intryck av div. proffstyckares snabbgooglade konspirationsteorier, som tex. att “Soros och Bill Gates använder vaccinet för att injicera datachip i oskyldiga”… Det är nog få som tror på SÅ fantasifulla teorier, men jag har flera exempel på i övrigt någorlunda rimliga personer (lustigt nog vänsterpartister, såklart…) som börjat ge uttryck för bizarra vanföreställningar om vacciner, medicinvetenskapen och läkemedelsindustrin…

Jim_Ljung
Gäst
Jim_Ljung
4 December, 2020 02:46

Bra och Självlart beslut tycker jag!

O sen skulle man sätta som krav att alla som vill komma o besöka dom boende
samt ALLA vikarier SKALL vara vaccinerade,
o kunna uppvisa bevis på det.
Innan dom (vi) tillåta att besöka eller arbeta på boendena.