Gå direkt till Nyheten (Fortsatt “låst” för idrott och kultur i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fortsatt “låst” för idrott och kultur i Lidköping

Publicerad Monday, 14 December 2020, 12:54 av Björn Smitterberg

Från och med den 14 december gäller nya nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.

Alla i samhället, både individer och verksamhetsansvariga, har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning.

Med anledning av detta håller Kultur & Fritids verksamheter fortsatt stängt, med bibehållen anpassad service och enligt tidigare gällande undantag för idrottsträning för personer födda 2005 eller senare samt för elitidrottsverksamhet.

Folkhälsomyndigheten har med hänvisning till folkhälsan öppnat upp för möjligheten att träna idrott eller ägna sig åt andra fritidsaktiviteter även för personer födda 2004 och tidigare. Samtidigt befinner sig Skaraborg i ett läge med ökande smittspridning och en mycket ansträngd situation på sjukhusen i området. Med hänsyn till detta fortsätter vi med anpassad verksamhet. Vi avvaktar utvecklingen över helgerna och hoppas att vi snart kan öppna upp igen.

Beslutet gäller till och med den 11 januari 2021 men kan alltså komma att ändras innan dess beroende på utvecklingen i samhället.
______________________
Pressmeddelande. Foto: Idrottens Hus Lidköpingsnytts arkiv

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fundersam
Gäst
Fundersam
14 December, 2020 06:23

Undra om Lidköpings kommun hade tagit samma beslut om även deras kära bandylag hade varit drabbat?