Gå direkt till Nyheten (Förskolorna får växande roll för språkutbildningen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Förskolorna får växande roll för språkutbildningen

Publicerad Tuesday, 15 December 2020, 14:43 av Björn Smitterberg

Det började för några år sedan då förskolor i Lidköping fick i uppdrag att stötta barn för att bättre klara svenska språket. Det här har varit framgångsrikt bland de 7 förskolorsom deltagit och nu vill skolpolitikerna utveckla detta.

– Det råder politisk enighet om att det är en framgång när barnen tidigt får börja utveckla språk, säger Mario Melani, ordförande i Barn- och Skolnämnden. Nu vill vi att det här förs in i alla förskolor i Lidköping. Det handlar inte bara om barn som är nya i Sverige – det handlar om alla barns förmåga att uttrycka  sig.

Det är ingen tidsplan satt för för hur verksamheten ska utvecklas, utan det ska ske efter hand när förskolepersonalen är redo för uppgiften.