Gå direkt till Nyheten (Insändare: Måste alla ha julklappar samtidigt?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Insändare: Måste alla ha julklappar samtidigt?

Publicerad Friday, 18 December 2020, 15:47 av Insändare

– Det är ingen lag som säger att tomten ska komma samtidigt till alla, skriver en debattör och undrar om inte människor efter 2ooo år kan förändra traiditionen.

Frågan om trängsel vid julhanden väcker en tanke, måste det vara så att alla får alla julklappar vid ett och samma klockslag och datum? Varför kan vi inte vara mer flexibla.

För att minska trängseln så föreslår jag att ni kanske kan handla klapparna i mellandagarna och dela ut dem på Nyårsafton istället? Eller varför inte en trettonhelgsklapp? Det är faktiskt inte lag på att tomten måste komma exakt 13:45 den 24 december. Jag hade bara tyckt det vore lite mer roligt och exotiskt om jag fick några klappar på nyårsafton, andra på trettonhelgen.

Traditioner är till för att brytas och nu tvingar coronaviruset ut oss på nya vägar. Jag vet att många är less på pandemin men jag tycker det är spännande när inte allt längre kan vara på samma sätt förut år ut och år in för att dämpa smittspridningen. Det har ju ändå gått över 2 020 år sedan Kristus, vi måste ju kunna förnya oss!

Alexander Forselius

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lillan
Gäst
Lillan
18 December, 2020 04:32

Det finns ingen intelligens hos folk längre! Vi är mitt i en pandemi men knappast inga planerar! Att gå ut och julhandla för mig är uteslutet att trängas och riskera bli smittad därför handlade jag julklappar online i oktober och hämtade ut för att slippa gå till utlämningställen i december då det vanligtvis är 50st före!!

Nisse
Gäst
Nisse
18 December, 2020 09:52

Du är inte inte unik Lillan…