Gå direkt till Nyheten (Maxantal införs i butiker – nya coronabeslut i dag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Maxantal införs i butiker – nya coronabeslut i dag

Publicerad Friday, 18 December 2020, 17:09 av Björn Smitterberg

Staten, regionerna och kommunerna ska stänga all verksamhet som inte är nödvändig fram till 24 januari. Det gäller från och med i eftermiddag.

Alla som inte måste vara på jobbet förbjuds av regeringen att vara på arbetsplatserna. Detta gäller omedelbart även det, och till och med 24 januari.

Det blir obligatoriskt med munskydd för resenärer i kollektivtrafik vissa tider. Det har regeringen beslutat i dag.

Regeringen har också beslutat att införa nya regler för restauranger. Sällskapen som hittills begränsats till 8 personer sänks till 4. Ingen alkoholförsäljning får ske efter klockan 20. De nya reglerna gäller från julafton.

Maxantal kunder i köpcentrum, butiker och gym (även idrotts- och simhallar) införs. Här går regeringen hårt fram, de som inte följer reglerna kan tvingas att stänga helt. Ansvariga för respektive företag får utarbeta begränsningar.

Gymnasierna ska ha distansundervisning åtminstone till 24 januari.

En del är råd, annat är regler. Lite oklartvid presskonferensen hur deet är i detalj.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kent Apell
Gäst
kent Apell
18 December, 2020 05:25

Komma med detta nu. Det är till att ha svansen mellan benen och krypa till korset.

margareta
Gäst
18 December, 2020 11:36

det är lite sent nu varför väntat så länge men hur många personer kan vara i ett köpcentrum samtidigt,går det efter kvadrat eller?

RGR
Gäst
RGR
20 December, 2020 11:43

Om Svensk Handel vill ta lite ansvar borde de exempelvis uppmana sina medlemmar att endast ha reapriser på distanshandel.

RGR
Gäst
RGR
21 December, 2020 08:52

Men det är nog naivt att vänta sig att Svensk Handel skulle göra det. Det som krävs är att samhället går in och pekar med hela handen.
Det enda de förstår är konkret maktutövande. Att tro att de lyssnar när man “ber snällt” visar att man inte har någon erfarenhet från fackligt arbete, miljörörelse eller faritradepåverkan.
Opinionen kan ju också vara behjälplig här. Butikskedjor som riskerar människors liv för profit kommer kanske att lida viss välförtjänt varumärkesskada när de blir uthängda i sociala- och traditionella media.