Gå direkt till Nyheten (Bittra anklagelser mot kommunen i brev)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bittra anklagelser mot kommunen i brev

Publicerad Tuesday, 22 December 2020, 11:40 av Björn Smitterberg

Att kommunledningen och nämnder i kommunen får ta emot klagomål, ibland med hög grad av bitterhet, är inte så ovanligt.

Men nu har en folkvald politiker med plats bl a i kommunfullmäktige, i opposition, skrivit ett brev till kommundirektören där bitterheten lyser igenom, särskilt mot en utpekad nämnd. Brevskrivaren hoppas att kommundirektören ska orka fortsätta med allt som mannen beskriver som svårigheter som antyds men inte närmare nämns.

Han avslutar sina skarpa meningarna med att önska kommundirektören God Jul.

Svaret från kommundirektören Ulrika Strandroth Frid är kortfattat: God Jul.

6 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lasse i Berget
Gäst
22 December, 2020 12:12

Ska villigt erkänna att redaktören väckt min nyfikenhet på detta brev, dess innehåll och avsändare. Denna offentliga (?) handling vore spännande att få publicerad., enl. devisen “har en sagt A borde en säga B. Kanske också bra info om vilka ledamöter vi valt att företräda oss, och om tingens tillstånd. Får en misstänka att innehållet antingen är förnedrande för avsändaren? Eller för den nämnd som avses? Är det en “rättshaverist” i farten?. Eller allvarliga missförhållanden i nämndens verksamhet?
Ja, frågetecknen hopas……

Lasse i Berget
Gäst
22 December, 2020 02:15

Tänk, jag riktigt misstänkte att det handlar om en “man”, men det var ju inte svårt att gissa. Tackar redaktören och litar bergfast på ditt omdöme! Önskar God Jul och även ett Gott Nytt År!

Jörgen Larsson
Gäst
22 December, 2020 11:05

Det tog mindre än 30 minuter att få fram namnet. Ett mail och saken var klar.
Jag misstänker att aktuell manliga politiker inte riktigt hängt med när det gäller att mail som skrivs kan begäras av vem som.
Ett väldigt märkligt mail, tycker jag. Men kommundirektörens snabba och väldigt tydliga svar är ju en fullträff. Kort och gott, God Jul. Säger en del om hur frågeställningarna uppfattas.

Offentlighetsprincipen är nått och vara rädd om. Lasse i Berget, använd den, ska du se vad mycket kul den kan ge.

abpot
Gäst
abpot
27 December, 2020 05:48

—Jag tror att de folkvalda kommunpolitikerna i Lidköpings kommun inte besitter den ideologi som var parti har sin grund i. Det kapital som Lidköping besitter är så unikt i vårat land att de folkvalda till Lidköpings kommun enbart skall förhålla sig till det, någon ideologi till deras moderpartie finns inte…
-Min tycke är att samtliga politiker inte agerar som moderpartiet men samtliga spelar med för att kunna få del av den kommunala ekonomien som finns.
-De vill inte tala om något med någon endast få komma in i den kommunala historian för vad de gör/har gjort med det kapital som kommunen besitter. De som får vara med är nöjda och de som inte får göra avtryck baktalar de övriga!

Nisse
Gäst
Nisse
27 December, 2020 10:59

Abpot – det är just det som gör kommunal-politik så spännande, då det är den gren som handlar mest om real-politik… moder-partier är alltid väldigt långt borta från det.