Gå direkt till Nyheten (Pensionär från Lidköping fick miljonvinst p Triss i julklapp)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Pensionär från Lidköping fick miljonvinst p Triss i julklapp

Publicerad Saturday, 26 December 2020, 12:58 av Björn Smitterberg

En man i 70-års åldern från Lidköping trodde det var något fel på hans Trissadventskalender när han såg tre tomtar. Glädjen för vinsten på en miljon kronor kom först på julafton då han och familjen fick fira i dubbel bemärkelse. Den pensionerade mannen planerar att lägga vinsten på en sommarfest och en resa till Kanarieöarna längre fram.

Den pensionerade Lidköpingsbon fick en adventskalender på Triss av sin fru i farsdagpresent. Som nedräkning och uppladdning inför julen skrapade han sedvanligt en ruta varje dag. Några dagar innan dopparedan visade sig plötsligt en tredje tomte vilket innebar en vinst på en miljon kronor. Han visade sin fru kalendern och sa ”Titta här, det måste vara något fel. En gammal gubbe som jag kan ju inte vinna.”

Glädjen för miljonvinsten kom först under julaftonsfirandet när hans son dubbelkollat kalendern och bekräftat att mannen blivit miljonär.

─ Det går inte att förstå hur mycket pengar det är. Tanken på miljonvinsten är svindlande, sa den glatt överraskade mannen när han gratulerades av Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör.

Mannen och hans familj fick anledning att fira julafton i dubbel bemärkelse. Förutom det planerar den nyblivna miljonären också att bjuda in till en sommarfest för ytterligare firande.

─ Jag har tidigare bara drömt om att vinna, och så plötsligt slår det ner. En är inte van vid dessa pengar. Det här ska firas med en brakfest i sommar, sa den glada vinnaren.

Mannen och hans fru brukar varje år åka till Kanarieöarna några veckor. Nu hoppas de kunna lägga en del av vinsten på att göra samma resa lite längre fram. En del av vinsten kommer också gå till den sommarstuga som paret haft sedan 50 år tillbaka. Men allra först ska de fortsätta fira julen och vinsten.

─ Vilken underbar och oväntad julklapp att skrapa fram en miljon kronor. Det var en sannerligen glatt överraskad man som inte bara behövde smälta julmaten utan också vinsten. Han gör helt rätt i att fira storslaget både nu och i sommar, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin.

Mannen blir Lidköpings andra, och länets 64:e, miljonvinnare för året. Tillsammans har västgötingarna vunnit över 300 miljoner kronor.

Mannen från Lidköping önskar vara anonym.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ann
Gäst
Ann
26 December, 2020 01:34

Ett STORT Grattis till vinsten!