Gå direkt till Nyheten (Pojke svårt skadad av smällare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Pojke svårt skadad av smällare

Publicerad Wednesday, 30 December 2020, 21:58 av Björn Smitterberg

En pojke blev i kväll svårt skadad i ansiktet av en smällare. det skedde vid Östbyskolan. Pojken fördes kraftigt blödande med omfattande hudskador i ambulans till sjukhus och har i kväll inte kunnat tala med poliser. Brottsrubriceringen är framkallande av fara, men kan komma att ändras efter hand som utredningen fortsätter.

Polisen har i kväll även varit i Skälvum där det kommit rapporter om raketskjutning mot bilister på riksväg 44.  Ingen har dock kunnat konstateras misstänkt. Polisen har även varit  på larm om raketskjutning mot Varnhem skola. Ingen misstänkt har kunnat knytas till händelsen.

Förutom de redan nämnda har det varit fyra olika anmälningar om ofredande och ofog med raketer och smällare. Det har varit vid Wennerbergskolan, vid Rudberusgatan, 2 gånger, Läckögatan och Östbyskolan. Polisen har inte haft möjlighet att åka på alla dessa larm.

Det kan nämnas att poliser i Vänersborg i dag gjorde en rutinkontroll vid en handlare som säljer fyrverkeri. Det slutade med att poliser tog en hel container med sådana varor i beslag. Handlarna måste ha tillstånd och måste se till att köparna har åldern inne.