Gå direkt till Nyheten (Önskar förlängning för juniorspelare i bandy;
– Dom har tappat ett år av spel och träning!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Önskar förlängning för juniorspelare i bandy;
– Dom har tappat ett år av spel och träning!

Publicerad Tuesday, 05 January 2021, 18:36 av Redaktionen

– Villa Lidköping BK, Vetlanda BK, IFK Vänersborg, IFK Motala och Skirö AIK vill med detta öppna brev sätta fokus på en fråga som vi anser är mycket viktig för svensk bandys framtid. Vi önskar få till snabba beslut från Svenska Bandyförbundet för att inte riskera att tappa motivationen bland våra äldsta juniorer. Klubbarna vill att juniorspelare ska få ett extra år som kompensation för pandemi-reglerna.

– Bandysäsongen 2020/2021 har på grund av rådande pandemi inte blivit lik någon annan säsong och bland de många förlorarna denna säsong anser vi att Sveriges juniorer hör till de största förlorarna, skriver klubbarnas företrädare.

– Vi ser en stor risk i att svensk bandy riskerar att tappa en eller flera årgångar med spelare på grund av att en säsong som juniorspelare togs ifrån dem. Det är inget spelarna, föreningarna eller förbundet haft möjligheter att påverka. All form av organiserad träning blivit lidande för våra juniorlag. Vi har full förståelse för att dessa restriktioner infördes både på nationell och regional nivå och har inga synpunkter på detta.

– Vi anser att den exceptionella situationen vi befinner oss i kräver att vi tar beslut som går utanför det vanliga, precis som vi har tvingats till både inom bandyn i övrigt och i resten av samhället. Därför önskar våra fyra föreningar att ett undantag införs under säsongen 2021/2022 och att pojkspelare födda 2002 och flickspelare födda 2004 ska få möjligheten till ett extra år som junior.

– Vi anser också att det internationella utbytet är viktigt för spelares utveckling och att Svenska Bandyförbundet vid sidan av detta beslut ska arbeta för att få till samma förändring på den internationella nivån så att spelarna får möjlighet att spela mästerskap som juniorer.

Brevet är undertecknat av:
Rogher Selmosson, Ordförande Villa Lidköping BK
Christoffer Abrahamsson, juniortränare Villa Lidköping BK
Jonas Johansson, Klubbdirektör Villa Lidköping BK
Viktor Bergqvist, junior- och ungdomsansvarig Villa Lidköping BK
Jonas Persson, juniortränare Vetlanda BK
Andreas Söderman, vice ordförande Vetlanda BK
Tobias Johansson, juniortränare IFK Vänersborg
Bill-Arne Andersson, ordförande IFK Vänersborg
Stephane Frid, styrelseledamot Skirö AIK
Bo Ribers, ordförande IFK Motala
Pär Beckne, Klubbchef IFK Motala
_____________________
Brevet finns i sin helt på VLBK:s hemsida, klicka