Gå direkt till Nyheten (200 miljoner – snart kan Framnäs Riviera börja byggas
Snart kan upphandling vara klar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

200 miljoner – snart kan Framnäs Riviera börja byggas
Snart kan upphandling vara klar

Publicerad Monday, 25 January 2021, 16:29 av Björn Smitterberg

Cirka 200 miljoner kronor beräknas det kosta när det snart kan planeras för hur Framnäs Riviera – området närmast nordväst om Framnäshamnen ska förverkligas.
Nyligen har det skett en upphandling av partnering-avtal men det finns en tid innan upphandlingen träder i kraft – så tidigast vid kommande månadsskifte kan avtalet skrivas på.

Ronnie Hollsten är projektledare vid förvaltningen Samhällsbyggnad vid Lidköpings kommun.
Han berättar:

– Arbetet syftar till projektering och genomförande av med strandpromenad, vattenpark och ändring av inlopp till småbåtshamnen.

– Projektet kommer att genomföras inom en så kallad partnering-entreprenad.

Partnering-entreprenad är ett slags samarbetsavtal, där ett bygg- eller entreprenadföretag från början är med att bestämma hur den beslutade planen ska bli verklighet. Upphandlingen bygger på bl a kvalitet och pris och sker efter att anbudsgivarna lämnat uppgifter som poängsatts efter ett reglerat mönster.

Denna entreprenad är indelad i två faser.
Den första innebär projektering och framtagande av målbudget.
Fas 2 innebär byggnation.  Inför Fas 2 krävs beslut om byggstart från kommunfullmäktige.

I beslutet om tilldelning av avtalet har NCC lämnat det anbud som antagits i första hand, men flera andra företag har också lämnat anbud. De “förlorande” företagen kan nu studera poängsättningen närmare och även överklaga kommunens beslut om det finns skäl att ifrågasätta upphandlingen.

När upphandlingen är godkänd inleds projekteringen och arbetet med att ta fram en budget. Resultatet av detta arbete kommer att ligga till grund för kommunfullmäktige när det ska beslutas byggstart.

– I detaljplanen redovisades en kostnad om drygt 200 miljoner kronor för genomförandet, säger Ronnie Hollsten.

____________________________
Läs tidigare artiklar om planen (detaljplan 2) i Lidköpingsnytt. Klicka

 

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lasse Silow
Gäst
Lasse Silow
25 January, 2021 05:20

I området finns bestånd av jättebalsaminer som enligt EU-direktiv inte får spridas då de är invasiva och hotar inhemsk flora och fauna. I en mail-växling med kommunen är man informerad om var bestånden finns. I samband med arbetena med anslutningen av nya 44:an missades detta och spridning kom till stånd.

Roberth
Gäst
25 January, 2021 06:31

Ytterliggare ett vansinnigt projekt. Det finns ju bättre projekt att investera skattemedel i. Särskilt som att detta projekt inte tillför någon som helst mervärde för Lidköpingsinvånaren eftersom huvuddelen inte åker ner dit och promenerar och begrundar utsikten. För vem byggs detta stolleprojekt? Bättre att investera i att säkerställa välfärdens grunder.

Fundersam
Gäst
Fundersam
25 January, 2021 10:27

Hur mycket satsas på Järpås badsjö?

Tobbe
Gäst
Tobbe
25 January, 2021 11:15

Det är förhållandevis lätt att bekämpa jättebalsamin, genom slåtter, bete eller genom att dra upp etablerade plantor. Åtgärderna måste normalt fortsätta under två-tre år tills inga plantor dyker upp.

Badglade Lunnarn
Gäst
Badglade Lunnarn
26 January, 2021 02:35

Har väntat på en hyfsad badplats i sextio år då jag kom till Lidköping.
Antar jag får vänta sextio år till.Kanske några år till.
Efter min inflyttning till Lidköping har våra politiker placerat industrier på båda sidor om älva.Dessutom ett värmeverk på ena sidan och ett reningsverk på den andra..
Det gör väl knappast saken bättre?