Gå direkt till Nyheten (Gamla cisternområdet kan bli skatepark)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Gamla cisternområdet kan bli skatepark

Publicerad Monday, 25 January 2021, 08:01 av Redaktionen

I det gamla oljecistern-området nära Framnäshamnen kan en ny skatepark bli verklighet. Den har efterfrågats av många i flera år, och nu har arbetsutskotten i Kultur- och fritidsnämnden samt Samhällsbyggnadsnämnden enats om plats och stöd för att Lidköpings Skateförening ska kunna förverkliga planer på en skatepark.

Området som är aktuellt är en liten del av området där tidigare flera cisterner fanns, och där det fortfarande finns kvar betongskydd som minnen. Skateparken hamnar i hörnet närmast Framnäshamnen.  Föreningen får arrendera marken.

 

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Leif
Gäst
Leif
25 January, 2021 05:18

Lidköpinglandsbygd har lika många invånare som tätorten betalar samma skatt men det satsas i tätorten och servicen monteras ned i landsbygden inte undra på att det blir förakt för politiker

Robban
Gäst
Robban
25 January, 2021 07:24

Varför skulle inte en Skatepark vara något positivt för Lidköpings ungdomar? Det blir en samlingspunkt för ungdomarna som med ett gemensamt intresse kan träffas o ha roligt på. Dessutom en utomordentlig träningsform i styrka kondition samt balans. Det är också en sport som är mycket trevlig som åskådare. Passar som handsken på Venlisch Beach. Aktivera Ungdomen Helt Rätt.

Jim_Ljung
Gäst
Jim_Ljung
26 January, 2021 12:28

Kul förslag med Skatepark. (Skate – Park hehe)

Hoppas det förslaget o genomförandet blir lite mer hållbart än den förra satsningen för ungdommar nere i hamnen,
en klottermur, om nu någon kommer ihåg den?

Var där med min nu vuxne grabb o kollade på hur alla “tama” väggklottrare fick chansen att förverkliga sina alster lagligt.

Den varade i en månad eller nått innan den brakade ihop,
har ja för mig.

Johan
Gäst
Johan
26 January, 2021 08:42

Bra förslag så länge kommunen har koll på att marken inte är förorenad där skateparken ska placeras.

Och respons till Leif: skulle du nyttjat skateparken om den placerades där du bor?

RGR
Gäst
RGR
27 January, 2021 01:01

Detta är ett jättebra initiativ! Det finns inte mycket för ungdommar i Lidköping, så när det väl händer något är det positivt.
Jag är dock inte det minsta förvånad att det klagas här. Det brukar ofta klankas ner på ungdomligt driv och engagemang i den här stan, och det är alltid lika förutsägbart som det är tröttsamt.