Gå direkt till Nyheten (Höjt betyg för förskolor och grundskolor)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Höjt betyg för förskolor och grundskolor

Publicerad Tuesday, 02 February 2021, 11:49 av Björn Smitterberg

Årets undersökning bland föräldrar om kommunens förskole- och grundskoleverksamhet har fått högre betyg än tidigare undersökningar.

Undersökningen gjordes under 2020 och det är föräldrar till barn i förskolor födda 2015 och 2017, samt vårdnadshavare till elever i grundskolans årskurser 2, 5 och 8, samt fritidshem i årskurs 2, och grundsärskolans motsvarande årskurser.

Det konstateras i svaret från Orgio Group som gör de här undersökningarna i flera kommuner, att svarsfrekvensen minskat – så även i andra kommuner. Men det betyg som ges Lidköpings skolor är mycket positivt – det är högre än vid mätningen 2018 för grundskolorna, medan förskolan ligger kvar på en hög nivå. 90 procent är som helhet nöjda. Särskilt nämns förbättring i frågor som rör normer och värderingar.
__________________
Örslösa skola – arkivbild