Gå direkt till Nyheten (Beslut i dag: Flytta Framnäs Idrottsplats)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Beslut i dag: Flytta Framnäs Idrottsplats

Publicerad Wednesday, 03 February 2021, 17:13 av Björn Smitterberg

Uppdaterat 17,40.

Kommunstyrelsen beslutade i dag om en utredning för att klarlägga möjligheterna att flytta Framnäs IP till Ågårdsområdet. Kommunstyrelsen beslutade att tre nämnder ska samverka i utredningen som skall vara klar under våren. Det handlar främst om att se om det finns plats för en ny fotbolls- och friidrottsarena.

Politikerna tänker sig att den nuvarande bandystadion – utomhus – ska kunna användas, och även användas för bandy vintertid.

– Vi vill att Framnäsområdet frigörs för andra aktiviteter – handel och bostäder, säger kommunalrådet Jonas Sundström (S).

Formella beslutet:
– Kommunstyrelsen begär in ett samlat underlag från kultur- och fritidsnämnden, samhällsbyggnadsnämnden och servicenämnden för att möjliggöra en flytt av anläggning för friidrott och fotboll, dagens Framnäs IP. Anläggning som uppfyller krav för fotboll på elitnivå ska placeras på Ågårdens fritidsområde. En lokaliseringsutredning ska läggas till grund för placering av anläggning för friidrottens behov. Nämnderna ska återkomma med underlag i kommande ordinarie budgetprocesser med start perioden 2022-2024.

Uppdatering:
Kommunstyrelsen ger även sina nämnder i uppdrag att fortsätta leta mark för skytteverksamhet. Kommunstyrelsen vill att Rådaområdet – där skytte nu håller till – ska användas för friluftsliv. Samhällsbyggnadsnämnden får i uppdrag att fortsätta letandet – hittills har sagts att 50 hektar behövs – men det anser politikerena i kommunstyrelsen vara alldeles för mycket.

Oppositionen hade invändningar mot hur förslaget att flytta idrottsplatsen skötts. Dels för att det redan pågår utredningar om Framnäsområdet och dels för att det inte finns klarlagt vart Framnäs IP kan flyttas.

6 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Goliat
Gäst
Goliat
3 February, 2021 07:18

Gör en inomhus arena till friidrotten som har 400 meter runt som vi kan vara först med i Sverige.

HGW
Gäst
HGW
3 February, 2021 10:47

Skytteverksamheten behöver minst 50 hektar då det finns mer skyttegrenar än skeet,trap,sporting,viltmål,pistol som nu bedrivs i Råda.
Med större område så kan även grenar som Dynamiskt skytte,långhållsskytte,fritt gevär,luftvapen,K-pist skytte,ja även skidskytte på vintern,få en möjlighet att starta och utvecklas i kommunen utan att behöva åka långa sträckor för att träna och utöva sin sport.
Samt möjlighet att dagligen kunna åka till skjutbanan om man vill,och då bör,nästan måste det vara väldigt liberala tider då folk har olika möjligheter till tid att åka och skjuta
Finns stora möjligheter till att kunna få ett bra skyttecentrum isf i närheten om kommunen lyssnar på och tar in önskemål och förslag från skytteutövare i kommunen.
För skytte är en sport,för alla,ung,gammal,tjej,kille,handikappad.

Hagel Janne
Gäst
4 February, 2021 07:39

Ett förtydligande Skytteverksamhet är också friluftsliv och många av skjutbanorna är över 50 år gamla och därmed inskrivna i de detalj/områdesplaner som finns och har lagligt skydd att finnas kvar!

Jakob
Gäst
Jakob
4 February, 2021 08:36

Synd med en så anrik idrottsplats med ett sånt fint läge

Lunnarn
Gäst
Lunnarn
4 February, 2021 11:24

Mer handel och bostäder i Framnäsområdet.
Trafiken,hur löser politikerna det?Vissa tider igenkorkat redan idag..
Lättåtkomliga Änghagens handlare blir säkert glada.

Lunnarn
Gäst
Lunnarn
4 February, 2021 02:09

Bra?Då blir det färre folk och bilar att trängas med i centrumhandeln.