Gå direkt till Nyheten (Tore Sahlströms bildarkiv: När Surte räddade Villa kvar i allsvenskan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tore Sahlströms bildarkiv: När Surte räddade Villa kvar i allsvenskan

Publicerad Tuesday, 09 February 2021, 08:36 av Tore Sahlström

Genom åren och särskilt under 1970-80 talet har man följt Villa runt om i Sverige. Då var det mest bandymatcher utomhus som gällde och, många gånger har man suttit och frusit – fotande i dåliga ljusförhållanden vid kvällsmatcher. Idag hittade jag några urklipp från en kvällstidning som hade köpt min tjänst för detta specifika tillfälle.

Tror nog att det var bland de första matcherna som jag plåtade med Villa. Jag kommer väl ihåg matchen – och året var 1976.

Villa var på väg ur allsvenskan och matchen på Isstadion gällde mycket. Stämningen på Isstadion var dyster under matchens senare del. Visserligen ledde Villa med 6-2 mot Hälleforsnäs men det räckte inte för nytt kontrakt.

Värmbol höll oavgjort 5-5 mot Surte och det återstod bara en halv minut kvar att spela. De flesta på Isstadion hade tappat hoppet i det läget.

Då bröt det det stora jublet ut på Lidköpings Isstadion när, Villakanslisten Harry Ahlén ropade ut i högtalarna att Surtes Gösta Rahmn bara minuten före full tid gjorde 6-5 till Surte och Villa blev kvar i allsvenskan.

Fiskarn Johansson…

Det blev bilder på Micke Arvidsson – då i början av sin karriär och “Fiskarn” Johansson som hade hunnit varit med ett tag. Det var första gången för mig som jag plåtade dessa två Villalegendarer men oj så många gånger senare genom åren det har blivit bilder på dessa två Villagentlemän.

Micke Arvidsson…

“Fiskarn” och Micke var två riktiga fotografidoler men så var de många gånger också matchvinnare. “Fiskarn” hade alltid en räv bakom örat. När man stod vid bandymålet med sin kamera kunde man uppsnabba ett och annat. Lite roliga och härliga kommentarer både från “Fiskarn” och andra spelare men, även från publiken.

Så här efter deras långa karriärer får man tacka bland annat Micke och “Fiskarn” för showerna på alla isovalerna runt om i Sverige samt att de även har bidragit till lite extrainkomster för en då ung pressfotograf.
____________________________________
De svartvita bilderna är ur Aftonbladet, färgbilderna är från Tore Sahlströms artiklar med “Fiskarn” (klicka till reportage från 2013) respektive Micke Arvidsson (klicka till reportage från 2014).