Gå direkt till Nyheten (Uppmaning i Lidköping: Spara på vattnet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Uppmaning i Lidköping: Spara på vattnet

Publicerad Tuesday, 09 February 2021, 12:55 av Redaktionen

Allmän uppmaning om återhållsamhet med vattenförbrukning i Lidköping

Under natten och morgonen har det på grund av isbildning vid råvattenintaget varit stora svårigheter med att ta in vatten till vattenverket. Issörjan som trycker på och täpper igen sträcker sig i nuläget 30-40 meter utanför intaget. Detta har som påföljd att stora begränsningar i tillgången till vatten kan komma att uppstå.

Lidköpings vatten och avlopp arbetar på bred front med ett antal lösningar för att komma till bukt med problemet. Eftersom prognosen är osäker om när isproppen kan vara löst så uppmanar vi allmänheten till återhållsamhet gällande vattenförbrukning.

Det är ett svårbedömt läge. Väder och vind spelar in och det kan bli långdraget men vi vet inte i nuläget. Det är därför vi uppmanar till återhållsamhet. Allmänheten bör också hålla sig uppdaterad via hemsidan, säger Pernilla Bratt, VA-chef i Lidköpings kommun.

Uppmaningen gäller alla i kommunen utom de hushåll som är kopplade till Läckö Vattenverk.

Lidköpings vatten och avlopp kontaktar företag med stort förbrukning av vatten, samt Vara kommun och stänger tillfälligt av vattnet till Vara.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Leif Johansson
Gäst
Leif Johansson
9 February, 2021 01:49

Har man upptäckt detta först nu? En stad av Lidköpings storlek kan inte skydda sig mot isbildning???