Gå direkt till Nyheten (Sd: Vi är emot avgift för boendestöd)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sd: Vi är emot avgift för boendestöd

Publicerad Friday, 12 February 2021, 12:40 av Insändare

Sverigedemokraterna anser det vara fel att avgiftsbelägga boendestöd och ekonomiskt jämställa det med hemtjänst.

Sverigedemokraterna är emot förslaget om införande av avgift för boendestöd.
När ärendet togs upp i Socialnämnden så yrkade vi avslag. När det kom till Kommunstyrelsen så yrkade vi avslag och kommer att göra så i Kommunfullmäktige.

Visst är det så att Lidköpings kommun är en relativt förmögen kommun med sitt stora fondkapital som ständigt växer. Ändå känns det som att det inte används till rätt saker utan slösas på meningslösa projekt som inte ger något mervärde för Lidköpings kommuns medborgare. Ett sådant otroligt meningslöst projekt är att i östra hamnen så fylls en vattenyta igen med jordmassor från byggprojekt och som kommer att kosta 18 miljoner minst. Ett annat tokprojekt är den så kallade strandpromenaden på Framnäs som kommer att kosta 200 miljoner. Dessa projekt tar utrymme från driftbudgeten vilket är den budgeten som består av våra skattepengar och skall egentligen gå till vettiga saker.
Politik handlar ju om olika prioriteringar. Vi i SD prioriterar att säkerställa välfärdens grunduppdrag såsom skola, vård och omsorg. Vi prioriterar också att inte förvärra för de som har det lite tuffare i livets gång. Det är fel väg att gå.
Det förslag som ligger om införande av avgift för boendestöd är bara ett sätt att dra in mycket lite intäkter till kommunen. Ställs det förslaget mot vad kommunen sedan gör i andra projekt så känns det som att kasta pengarna i sjön.

Vi i SD tycker att Lidköpings kommun har råd att ha avgiftsfri boendestöd.
Den Sverigedemokratiska kommunfullmäktigegruppen kommer att rösta avslag i Kommunfullmäktige på införandet av avgift på boendestöd.

Roberth Andersson Ledamot Kommunfullmäktige
Tomas Persson Ledamot Kommunfullmäktige
Jörgen Svederberg Ledamot Socialnämnden”