Gå direkt till Nyheten (Tore Sahlström: Hej mitt vinterland)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tore Sahlström: Hej mitt vinterland

Publicerad Friday, 12 February 2021, 21:01 av Tore Sahlström

Hej mitt vinterland Kinnekulle.
En februaridag som den brukade vara förr i tiden med snö och kyla har vi nu äntligen fått uppleva i våra Skaraborgska trakter. Vintervädret under tidigare år har mest gått i det gråa och trista attributet.
Men så kom vintervädret som man minns som barn med kyla och snö.

Jag har många gånger skrivit sommar och vår upplevelser i Lidköpingsnytt från det blommande berget men, den här gången blir det första vintersvepet från mitt kära Kinnekulle. Tog med mig vännen Maggan på en riktig rundtur på det vinterfagra berget.

Som alltid på mina turer sommartid ska en “äggamacka” med kaffe medfölja och så fick det även bli nu i det vintriga landskapet.
Det är rätt mysigt att promenera när, skorna knarrar så mysigt av snön när det är kallt. Denna fredag sken solen från en klar himmel och, snön gnistrade som små juveler.

Min kamera åkte upp och ner ur ryggsäcken. Hela tiden ser man nya tjusiga motiv. Man upptäcker hela tiden hur enormt vackert en kall februaridag kan vara och särskilt på Kinnekulle.

Jag åkte först till Trolmens hamn och vidare sedan till Råbäcks och Hällekis hamnar.

Nere vid Trolmens hamn intogs fikat. Här vid strandkanten kunde man sitta en lång stund och, bara begrunda de olika isformationerna på vattnet.

Passa på nu läsare att ta med en kamera och ta chansen att se det bildsköna i skog och mark.

Omgivningen kan även bjuda på djurupplevelser. På vår färd fick se rådjur uppe på Högkullen samt även en flock vid Blomberg.

Det verkar som hela helgen ska få underbart vinterväder. Ge Er ut nu-för nästa veckoslut har “Väder-Pia “ spått nollgradigt och sämre väder – och som vanligt kan man lita på hennes spådomar.

Trevlig helg.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johan
Gäst
Johan
13 February, 2021 09:08

Fina bilder men det är hjortar, inte rådjur.