Gå direkt till Nyheten (Ny chef för personalfrågor vid Lidköpings kommun)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ny chef för personalfrågor vid Lidköpings kommun

Publicerad Monday, 15 February 2021, 12:19 av Redaktionen

Katarina Sundberg blir Lidköpings kommuns nya HR-chef.
Rättat uttalande av kommundirektören 14,22.

Det är Katarina Sundberg som blir Lidköpings kommuns nya HR-chef. Katarina Sundberg kommer närmast från tjänsten som Kultur- och Fritidschef i Varbergs kommun.

Kommundirektör Ulrika Strandrot Frid är mycket nöjd med rekryteringen av Katarina

– Vi sökte en HR-chef med erfarenhet av både kvalificerat HR-arbete i en politiskt styrd organisation samt erfarenhet av förändringsledning. I Katarina får vi båda delar. Arbetsgivaren och de fackliga organisationerna är eniga om att Katarina är det bästa valet vilket är oerhört positivt för framtiden, säger Ulrika Strandrot Frid.

Katarina Sundberg är bosatt i Lidköping och har, förutom sitt nuvarande uppdrag i Varbergs kommun, arbetat både inom offentlig och privat sektor. För Lidköpingsborna kanske Katarina känns igen från sitt uppdrag som 1 vice ordförande i kommunstyrelsen samt rollen som kommunalråd på deltid under 2013-2014.

– Mina styrkor som ledare är att gå från idé till verklighet och att alltid ha utvecklings- och verksamhetsfokus i arbetet. Jag ser mycket fram emot min nya roll inom Lidköpings kommun, säger Katarina Sundberg.

Katarina Sundberg tillträder sin nya tjänst senast den 17 maj 2021.

Förutom allt som nämns ovan kan Lidköpingsnytt lägga till att Katarina Sundberg även har konstnärliga talanger, – därav bilden ovan tagen vid konstafton 2018.
_____________________
Personalchefer anges numer som HR-ansvariga – HR = Human Resources. 

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
15 February, 2021 12:27

Grattis!

Roberth
Gäst
15 February, 2021 05:17

Så därså, då blev HR chefsposten politiskt färgad.
Illa illa!!!!!!!

RGR
Gäst
RGR
16 February, 2021 05:11

Att socialdemokrater runtom i landet gillar att ge sina vänner välbetalda toppjobb har vi sett exempel på förut runtom i landet. Titta bara på Dan Eliasson… Men det känns orättvist att automtiskt utgå från att Katarina Sundström inte fått jobbet på egna meriter.