Gå direkt till Nyheten (Ny entré på sjukhuset i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ny entré på sjukhuset i Lidköping

Publicerad Friday, 26 February 2021, 13:06 av Björn Smitterberg

Ny gemensam entré på sjukhuset till Närakuten och akutmottagningen i Lidköping
På måndag öppnas en gemensam entré för alla patienter som ska till primärvårdens/Närhälsans Närakut eller akutmottagningen på sjukhuset i Lidköping. Samtliga patienter kommer få träffa en sjuksköterska för en första bedömning inne på sjukhuset. Efter bedömningen kommer patienterna att guidas vidare till antingen Närakuten eller akutmottagningen beroende på vad man söker för.

Vid bröstsmärta, strokesymtom eller om patienten har remiss hänvisas direkt till akutmottagningen.

Med anledning av covid kommer patienterna idag, om det inte finns några dörrvärdar på plats, först få prata med Närakutens sjuksköterska via porttelefonen för att säkerställa att patienten inte har några symtom på covid innan de kommer in för bedömning.

– Vi gör denna förändring för att underlätta för patienten i valet om man ska söka vård på Närakuten eller akutmottagningen. Sjuksköterskan kommer att hjälpa patienterna till rätt vårdnivå, säger Carina Karlsson-Brännehed, verksamhetschef medicin i Lidköping.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
27 February, 2021 04:49

Och vips är det ingen som märker när Akutmottagningen är borta för man går ju in i samma dörr och det heter ju När-“akut” (jourcentral). Politik har blivit en lek med ord. Förr fanns det fyra sjukhus i Skaraborg, idag finns det fyra “utbudspunkter”.

Bo Dereby
Gäst
Bo Dereby
28 February, 2021 09:43

Menar du att det inte längre finns någon akutmottagning i Lidköping att den helt enkelt lagts ned genom trolleri med ord om gemensam entré?

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
28 February, 2021 02:32

@Bo Dereby, du behöver kanske öva läsförståelse. Än så länge är akuten kvar, frågan är hur länge?