Gå direkt till Nyheten (Blir förvaltningschef för barnomsorg och grundskolor)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Blir förvaltningschef för barnomsorg och grundskolor

Publicerad Wednesday, 03 March 2021, 16:19 av Redaktionen

Till sommaren 2021 går nuvarande förvaltningschef med ansvar för barn och skola, Gunilla Kindberg, i pension. Kommundirektör Ulrika Strandrot Frid har utsett Jonny Palmkvist till t.f. förvaltningschef efter Gunilla Kindberg.

Jonny Palmkvist är utbildad lärare och har arbetat inom utbildningssektorn hela sitt yrkessamma liv. Utöver åren som lärare har Jonny Palmkvist även arbetat som skolchef i Vetlanda kommun och som förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen i Skara kommun. Under våren 2020 arbetade han som rektor och rektorsstöd inom Campus Västra Skaraborg.

– Jag hoppas att mina erfarenheter som skolledare kan bidra i arbetet med att utreda en ny sektorsindelad organisation. Det känns inspirerande att få var med på den resan, säger Jonny Palmkvist.

Tjänsten tillträds den 14 juni och tillförordnandet sträcker sig till 30 juni 2022 då pågående utredning av sektorsindelad kommunorganisation ska vara avslutad. Möjlighet till förlängning finns.

Rekryteringen är förankrad i kommunens samverkansgrupp som enhälligt ställer sig bakom arbetsgivarens förslag. Interna lösningar har diskuterats under resans gång innan beslutet fattades enligt ovan.
_________________
Pressmeddelande Lidköpings kommun

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Politisk kommentator
Gäst
Politisk kommentator
3 March, 2021 09:32

Verkar som ytterliggare en chefspost blir politiskt färgad. Den tilltänkte sa upp sig från sin chefspost i Skara kommun 2019 för att han inte ville befatta sig med alliansens budget. Tur för honom att grannkommun anställer chefer med Socialdemokratisk partibok.