Gå direkt till Nyheten (Ingen får bli Årets Stadskärna i år)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ingen får bli Årets Stadskärna i år

Publicerad Friday, 12 March 2021, 10:43 av Redaktionen

Utmärkelsen Årets Stadskärna som skulle delats ut i samband med Årskonferensen den 15-16 september 2021 i Östersund ställs in. Beslutet togs idag av juryn för Årets Stadskärna.

– Städerna har andra mer akuta prioriteringar för att dämpa effekterna av såväl smittspridningen, som följderna av restriktionerna, förklarar Annika Boman, juryns ordförande för Årets Stadskärna. Vi kommer istället att dela ut hederspriser för särskilda insatser under 2021.

Svenska Stadskärnor har delat ut den prestigefyllda utmärkelsen Årets Stadskärna sedan 1995, i samband med sin Årskonferens. Priset har gått till den svenska stad eller ort som visar på störst framsteg, utveckling och förnyelse av centrum genom dokumenterat samarbete mellan både privata och offentliga aktörer. I år skulle det delasut för 26:e gången, men prisutdelningen pausas för andra året i rad på grund av Corona-pandemin.

Lidköping har under ett par års tid försökt nå fram till att få utmärkelsen, men detta har nu avslutats medan arbetet med att få en än bättre stadskärna ska fortsätta i samarbete mellan bl a kommun, handlare och f stighetsägare.