Gå direkt till Nyheten (Just nu: Astra Zenecas vaccin stoppas i Sverige)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Just nu: Astra Zenecas vaccin stoppas i Sverige

Publicerad Tuesday, 16 March 2021, 09:19 av Redaktionen

Astra Zenecas vaccin ska tills vidare inte ges i Sverige. Folkhälsomyndigheten stoppar den vaccineringen tills utredning om biverkningar är klar.

Det är rapporter om blodproppar som fått flera myndigheter i Europa att reagera, i dag alltså även den svenska myndigheten. Beslutet är en försiktighetsåtgärd, meddelas det från Folkhälsomyndigheten. Förutom blodproppar har komplicerade förhållanden med låg halter av blodplättar samt vissa fall av blödningar rapporterats. Sambandet med med vaccinet är inte helt klarlagt.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
RGR
Gäst
RGR
16 March, 2021 09:41

Att bromsa vaccinering på grundval av de uppgifter om risk som finns nu kommer att leda till fler dödsfall och är ett exempel på helt värdelöst användande av försiktighetsprincipen.
“En handfull fall” av blödningar är enligt Tegnell orsaken att bromsa. En handfull fall i hela Europa. 17 miljoner vaccinationer. Noll etablerat orsakssamband. Det här är ett riktigt, riktigt dåligt beslut.

abpot
Gäst
abpot
16 March, 2021 03:49

-Bra förbud. Jag hoppas man får själv välja vilket vaccin utav dem som finns från alla de läkemedelsföretag som tillverkar aktuellt vaccin…