Gå direkt till Nyheten (Lättare att sälja vildsvinskött med nya regler)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lättare att sälja vildsvinskött med nya regler

Publicerad Tuesday, 16 March 2021, 14:02 av Redaktionen

Vildsvinsstammen i Sverige behöver minska kraftigt vilket kräver insatser på många områden. Livsmedelsverket lämnar nu förslag till regeringen på ny lagstiftning som ska göra det lättare för jägare att sälja vildsvinskött till konsumenter och leverera vildsvin till butiker och restauranger.
Livsmedelsverket föreslår författningsändringar som gör att jägare ska få leverera små mängder vildsvin och vildsvinskött direkt till konsumenter samt vildsvin till livsmedelsbutiker och restauranger. Utgångspunkt för förslaget är att hålla nere kostnader och administrativa bördor för jägarna så långt det går utan att göra avkall på livsmedelssäkerheten.

–       Vi tror att de här ändringarna ska bidra till att mer svenskt vildsvinkött kan nå konsumenterna med bibehållen nivå på livsmedelssäkerhet  säger Arja Kautto, senior veterinärinspektör på Livsmedelsverket.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
17 March, 2021 08:46

Tycker jägarna skulle jaktstrejka tills vargeländet tillåts elimineras.

Michael olofsson
Gäst
Michael olofsson
17 March, 2021 09:49

Välj bra mat som svenska skattebetalande bönder arbetat med. Det som drängar och pigor mockar och utfodrar skall inte ratas. I solidaritet skall markägaren se till att skadedjur aldrig når en tallrik

Watchingeye
Gäst
Watchingeye
18 March, 2021 07:10

Tycker jägarna skulle strejka till vildsvinseländet tillåts elimineras. Detta djur är ett gissel för alla, utom de jägare som gillar denna jaktform.
Värt att nämna också att en majoritet av jägarkåren inte strävar efter en nollvision i vargfrågan. Däremot är vargmotsåndarnas lobbyister enastående skickliga. Det får man ge dom.