Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Negativt är positivt. Eller?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Negativt är positivt. Eller?

Publicerad Friday, 19 March 2021, 12:10 av Björn Smitterberg

I dagarna får man fundera på vad som är negativt och positivt.
Hörde av en närstående att provet för corona-19 var negativt. det är ju positivt.

Men för en del som drabbas lindrigt kan ju positivt också vara positivt, även om det är negativt att man ska vara i karantän hemma, vilket också kan vara negativt för närmaste omgivningen.

På torsdagen fick redaktören  chansen att göra ett reportage utomhus. Det var positivt. Det var länge sedan, för genom pandemin har redaktörens arbete förändrats radikalt. Arbetet direkt vid tangentbordet har vuxit otroligt.

I dag var det snötäckt i redaktörens trädgård vid uppvaknandet. 6 minusgrader. Inte konstigt att redaktören som väntar på våren är negativ. Snön smälte, det var ju positivt. Grannens illaluktande kattkräk har åter utnyttjat redaktörens rabatter för att gräva upp lite växter. Det är negativt. För kattägaren är det ju positivt – för kattägare behöver ju inte bry sig om sina utestängda katter – risken är ju att de gräver hemma och sprider sin urindoft där. Kattägaren i detta fall kan inte ta hand om sin katt hemma – den bara förstör… Utekatter hör inte hemma bland bostäder, det är redaktören negativ till.

Vad har du gjort under pandemin?
Den frågan dök upp då och då. En stor del av jul- och nyårsdagarna ägnades splittrat. Nämligen av ett pussel som redaktören förärades av barnbarn.
Nu tog barnbarnen i lite väl hårt. 3.000 bitar. Redaktören tog fram pusslet och läste på kartongen. Snabbt konstaterades att redaktören inte äger ett tillräckligt stort ford för att lägga pusslet – i sin färdiga form skulle dt bli 80 x 121 centimeter, och till detta kommer plats för att lägga ut bitar, sortera lite efter vad som prövats men inte passat o s v.
Redaktören inskaffade själv ett mindre som gick att ha på köksbordet och samtidigt kunna äta här. 1.000 bitar. Det gick ganska bra. Efter ett tiotal dagar nådde redaktören till himlen. 30 bitar kvar. Nå, det ska väl gå… Men tji. Efter ytterligare 14 dagar fick redaktören ge upp. Det måste blivit fel någonstans tidigare, eftersom inget ville passa.
Nu är pusslet rivet, och återbördat till kartongen. Den lär nog aldrig öppnas igen.

Rekommendationen  att vara utomhus, promenera och motionera, ta del av naturen, gäller.
Då passar länsstyrelsen på att lägga ut direktsändning från Hornborgasjön på nätet.
Motsägelsefullt???

Minnesbilden
Högsommarkväll 2004. Konsert vid Läckö. Benny Anderssons orkester, Orsa Spelmän, Helen Sjöholm, Tommy Körberg… Det var en riktig festkväll. Med dansbana framför scenen.

Trevlig kväll, då vi njöt av sommaren.
Är du positiv till normaltid? Passa på den här veckan som kommer – för sedan blir det sommartid (onormaltid?).

/Trevlig helg

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Håkan Härling
Gäst
19 March, 2021 01:45

Hej..
När det gäller pussel borde du prata med min fru… Inget har knäckt henne hittils,
Vi borde också kunna ha samma tid året runt

Olle Norrman
Gäst
Olle Norrman
21 March, 2021 10:04

Det skall vara normaltid(soltid) året om