Gå direkt till Nyheten (Utökad kontroll för att hitta utvisade)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Utökad kontroll för att hitta utvisade

Publicerad Tuesday, 23 March 2021, 13:27 av Redaktionen

Regeringen har i dag överlämnat en propo­sition till riksdagen med förslag som innebär utökade befogen­heter för polisen vid inre utlän­nings­kontroller. Det lämnas också förslag som syftar till att mot­verka missbruk av rese­dokument och främ­lings­pass som utfärdas av Migrations­verket.

För att kunna upprätthålla den reglerade invandringen är det nöd­vändigt att kunna klar­lägga om personer som befinner sig i Sverige har rätt att vistas här. Att veta vem som finns i landet är också viktigt ur ett säker­hets­perspektiv.

– Det är oacceptabelt att personer vistas i Sverige utan tillstånd. Nu ökar vi polisens förut­sätt­ningar att kunna identi­fiera fler personer. Vi för­svårar också för dem som vill miss­bruka rese­hand­lingar för att olov­ligen resa in i Sverige, säger justitie- och migrations­minister Morgan Johansson.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Henrik Karlsson
Gäst
Henrik Karlsson
23 March, 2021 03:00

“Det är oacceptabelt att personer vistas i Sverige utan tillstånd” säger Morgan Johansson.
Han har ju varit med och skapat detta problem:).

Curt Johansson
Gäst
Curt Johansson
23 March, 2021 06:41

Det kan väl aldrig vara möjligt!? Redan!