Gå direkt till Nyheten (Avslag på SD-begäran om bidragsstopp till Folkets Hus)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Avslag på SD-begäran om bidragsstopp till Folkets Hus

Publicerad Wednesday, 24 March 2021, 14:19 av Björn Smitterberg

Sverigedemokraterna har motsatt sig, och även överklagat, beslut om bidrag från kommunen till Folkets Hus.

Nu har domstol gått igenom ärendet och avslagit ansökan.

_________________________
Läs tidigare artiklar i ämnet – klicka till:

10 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
25 March, 2021 09:31

Undra vad SD´s hat mot arbetarnas folkrörelse grundar sig i?

RGR
Gäst
RGR
25 March, 2021 09:19

Hela tanken på en enad och bildad arbetarklass går emot allt högerpopulister och nationalister tror på. Tänker man på det så faller det sig helt naturligt att de försöker motarbeta Folkets hus.

Politisk kommentator
Gäst
Politisk kommentator
26 March, 2021 07:29

Hat-etiketten får SD som parti hela tiden. Om någon vill kalla sig för anti-rasist så måste det finnas en rasist, då får det vara SD. Vill man värna om klimatet så behövs en klimat skeptiker, det får bli SD osv. Alla negativa etiketter påtvingas SD. Själva anklagelsen är beviset, i sann Stalin-anda. Alla som vill att SD ska upphöra som parti kan titulera sig anti-demokrat. I en välmående demokrati kommer alla åsikter fram hur illa de än kan låta. Många pekar finger åt SD och ondgör sig över deras värderingar men i slutändan är SD en reaktion på den politik som förts i många år. SD är en produkt av sju partiers misslyckande. Det finns otroligt många vanliga arbetare som röstar på SD som känner sig svikna och lurade av partier som ljuger folket rakt upp i ansiktet. Är det konstigt att SD existerar?

Nisse
Gäst
Nisse
27 March, 2021 08:47

Nä, alla är oerhört förvånade när någon tänker “rasist” i sammanhang där SD nämns…allra mest SD. Hur var det nu – “ljuger folket rakt upp i ansiktet”?

RGR
Gäst
RGR
27 March, 2021 10:43

Politisk kommentor: Att man argumenterar mot SD och dess politik betyder inte att man vill förbjuda partiet. Något sådant vore naturligtvis orimligt, och det är det det nog ingen vettig människa som förespråkar. Det vet du naturligtvis, men att ständigt ta till offer-koftan är en djupt rotad reflex för lipsills-partiet.

Politisk kommentator
Gäst
Politisk kommentator
27 March, 2021 10:49

Det är både vänsterrörelsens och högerrörelsens naiva tro på att flyktinginvandringen ska lösa välfärdens återkommande tillväxtproblem som delvis har skapat SD. Att SD motsätter sig denna naiva tro har inget med rasism att göra i grund och botten. Det finns en inneboende misstänksamhet i människans hjärna(troligen i alla varelser med hjärna) alla att inte lita på okända man möter. Människans hjärna är oförändrad de senaste 40 000 åren och möte man okända förr i tiden så kunde det innebära en snabb smärtsam död. Därav människans främlingsfientliga inställning. Vissa partier och dess företrädare försöker få folket att tro att medfödda egenskaper är dåliga. Det finns egenskaper hos människan som i det moderna samhället inte alltid är till gagn men dessa egenskaper finns där och kan behövas i framtiden om världen ser annorlunda ut då.
Det finns en fientlighet mot människor som företräder eller röstar på SD. Är man en bättre människa om man hyser fientlighet mot människor som av sin naturliga instinkt är skeptiska till främlingar?

RGR
Gäst
RGR
27 March, 2021 07:08

Politisk kommentator: Vad är det för dumheter?

Politisk kommentator
Gäst
Politisk kommentator
27 March, 2021 09:29

RGR: Offerkofta är ju en intressant begrepp. Finns det ett offer så måste det också finnas en motsats, en mobbare. Det finns två partier som brukar utses till offer, SD och V. Runt om står mobbarna S, M, L, MP, C och KD. Det ena partiet är värre än det andra med sina tillmälen. Samtidigt försöker skolan att lära barnen att mobbing inte ska förekomma. Men det kanske inte är så viktigt att politikerna som beslutar om skolan är förebilder för barnen i skolan? Så vilka står för dumheterna, offret som blivit utsedd av mobbaren eller mobbaren?

RGR
Gäst
RGR
28 March, 2021 08:08

Politisk Kommentator: Nej, ni blir imte mobbade. Ni spelar offer för att ni tror att det gynnar era politiska karriärer. Egentligen borde man kanske vara tacksam för att ni håller på så. Det hade nämligen antagligen gått bättre för er om ni torkade krokodiltårarna, rätade på ryggen och var stolta.

Politisk kommentator
Gäst
Politisk kommentator
28 March, 2021 03:16

RGR: Framför det till SD företrädare. Jag har inte min politiska hemvist hos SD. Så trött på den låga nivån i politiken och att viktiga frågor får stå tillbaka för käbbel om vem som pratar med vem. Jag avslutar mina inlägg i denna tråd för det uppstår sällan någon bra debatt i dessa trådar. Motargumenten är inte bra. Offerkoftor, krokodiltårar, hat och etiketter är inga motargument eller när motargumenten är slut kommer händelserna och personangreppen. Tråkigt.