Gå direkt till Nyheten (Fängelse för bedrägeri)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fängelse för bedrägeri

Publicerad Wednesday, 24 March 2021, 11:39 av Redaktionen

En man  i 23-årsåldern hat i dag dömts för en rad brott, bl a ett bedrägeri, till ett års fängelse och skadestånd till en bank.

Den nu dömde har flera gånger tidigare dömts och tingsrätten konstaterar att tidigare domar om skyddstillsyn inte fullföljts av den åtalade.

Mannen ska enligt domen ha lurat en kamrat att ta ett banklån på 300.000 kronor. Mannen för bedrägeri i två fall, grovt bedrägeri, vårdslöshet i trafik, olovlig körning, grovt brott, grovt rattfylleri, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Bedrägeribrotten har inslag av tvång, förtäckta hot och utnyttjande. Någon annan påföljd än fängelse kan inte komma ifråga. Med hänsyn till straffvärdet bestäms längden på straffet till 12 månaders fängelse.

Det kan nämnas att hela historien avslöjades av en slump. Den som använts som verktyg för brotten har inte förstått vad som hänt. I samband med att denne lurats ta ett banklån upptäcktes det av hans gode man som kontrollerade och såg att det fanns ett stort belopp på kontot. Ungefär samtidigt har den lurade tillsammans med bl a den som nu dömts tagit en förälders bil utan lov. Av en händelse kom en polispatrull efter i hög fart på väg till ett annat ärende – men upptäckte att den framför försökte köra ifrån poliserna. Poliserna såg snabbt att det var en stulen bil. Flera poliser larmades och efter förhör på polisstationen kom den lurade mannens pappaför att hämta sonen – som då berättade hela historien för pappan och polisen.