Gå direkt till Nyheten (Varannandagsutdelning av brev införs i Grästorp)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Varannandagsutdelning av brev införs i Grästorp

Publicerad Saturday, 27 March 2021, 08:26 av Redaktionen

PostNord har introducerat en ny leveransmodell där paket och varubrev fortsatt delas ut varje vardag medan brev levereras varannan vardag.

Den 3 maj införs som planerat så kallad varannandagsutdelning i region Väst, det vill säga för mottagare med postnummer som börjar med 40-51. Här kommer brevbäraren i fortsättningen tre gånger per vecka.

– Brevbärarna fortsätter att dela ut brev varje dag, men går olika rundor beroende på vilken dag det är. Servicen kommer att vara densamma i hela landet när modellen är fullt utrullad och naturligtvis kommer den populära lantbrevbäringen att finnas kvar. För den som har behov av att skicka något snabbt kommer det även i fortsättningen att finnas expresstjänster. Paketleveranserna kommer inte att beröras av förändringen i postutdelningen, utan delas ut i mottagarens postlåda, som hemleverans eller till ett ombud precis som tidigare, säger Mathias Krümmel, chef för PostNord Sverige i ett skriftligt meddelande.

Det här betyder att Grästorp och Essunga hör till de områden som snart får använda det nya systemet.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sven Nilsson
Gäst
Sven Nilsson
27 March, 2021 04:11

Äntligen slipper man stressade brevbärare körandes i villaområdet varje dag. Underbara nyheter!