Gå direkt till Nyheten (Bygger för vegetarisk mat)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bygger för vegetarisk mat

Publicerad Tuesday, 30 March 2021, 19:09 av Redaktionen

Gunnar Dafgård AB kommer att satsa 300 miljoner i en utbyggnad av anläggningen i Källby.

Avsikten är att 100 personer ska arbeta här med att producera matvaror som enbart är växtbaserade.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Torwald Åberg
Gäst
Torwald Åberg
30 March, 2021 10:46

Det är meningslöst att satsa så mycket på vegetarisk mat som aldrig har lyckats. Vi har haft återkommande vegetariska vågor, slutet på 1800 talet, 30 talet med frisksportarna, 70 talet med hälsokostaffärer, hälsohem och nu en ny våg. Rent näringsmässigt har aldrig människan varit vegetarian. Bättre att satsa på vetenskaplig evidens där man får friska människor.

RGR
Gäst
RGR
1 April, 2021 08:46

Dafgårds exporterar till en global marknad, och andelen som är antingen järnhårda veganer/vegetarianet eller bara äter vegetariskt ibland för att variera sin kost växer. Om en del konservativa krafter har några principiella politiska problem med det är nog inget som bekymrar Dafgårds ledning. Deras uppdrag är att tjäna pengar, INTE att göra ett politiskt statement.

Johan
Gäst
Johan
1 April, 2021 05:24

Torwald, det låter som att du är 100 år men jag kan ha fel. Att äta vegetariskt eller veganskt är ingen fluga. Jag personligen är inte vegan men äter inte den klassiska bruna maten = husmanskost. Om man bryr sig om miljö/hälsa/allmänt välmående är det en bra grej att äta vegetariskt. Bra satsat Dafgårds!