Gå direkt till Nyheten (Bråttom att få ny ambulanshelikopter)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bråttom att få ny ambulanshelikopter

Publicerad Wednesday, 31 March 2021, 16:48 av Björn Smitterberg

Ny upphandling krävs för att få ny helikopter i tid.
Västra Götalandsregionen (VGR) är medlem i kommunalförbundet Svensk Luftambulans (SLA) vars syfte är att driva medlemmarnas ambulanshelikopterverksamhet och utveckla den prehospitala vården.

Då SLA:s nuvarande helikopterlösning inte motsvarar VGR:s behov har VGR upphandlat helikoptertjänst av en annan leverantör, Babcock. Detta avtal går ut i november 2021 med möjlighet till förlängning till som längst november 2023.

SLA har påbörjat upphandlingsprocess av helikoptertjänst som kommer att motsvara VGR:s behov. En ny helikopter kan vara i drift sommaren 2025, det vill säga för sent för VGR även om avtalet med Babcock skulle förlängas. Hälso- och sjukvårdsstyrelsen beslutade därför att en ny upphandling ska göras som säkrar VGR:s tillgång till ambulanshelikopter fram till dess att SLA:s avtal kan starta.