Gå direkt till Nyheten (Ledigt jobb för dig som vill upp)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ledigt jobb för dig som vill upp

Publicerad Thursday, 01 April 2021, 08:54 av Björn Smitterberg

Idag börjar ansökningsperioden för den som vill bli Europas nästa rymdfarare. Tusentals kommer att söka men bara en handfull blir, efter en minutiös process, uttagna till grundutbildningen. Drömmen om att bli astronaut, att få färdas tyngdlöst ut mot den internationella rymdstationen ISS, mot månen, vidare ut i rymden.

Astronaut är ett yrke som kräver att du är bra på väldigt många saker. Du måste vara en väl fungerande individ som kan passa in i de flesta situationer man kan ställas inför som människa. Du måste ha de praktiska, fysiska, psykiska och teoretiska förutsättningarna. Anna beskriver hur det är nästan omöjligt att matcha den perfekta profilen, även om du uppfyller alla de formella kraven.

– Du ska vara en teamspelare, kunna klara en extremt utsatt miljö, orka jobba dygnet runt. Du behöver också klara av ett enormt medietryck. Allt detta kräver såklart en hundraprocentig dedikation. Men det räcker inte. Du behöver ha tur också och du får inte bli sjuk, uppges från Kungl Tekniska Högskolan där den svenska uttagningen sker med bl a Christer Fuglesang – Sveriges enda rymdfarare hittills.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Okänd
Gäst
Okänd
1 April, 2021 10:01

April april