Gå direkt till Nyheten (Föreslår MTB-bana vid Stenhammar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Föreslår MTB-bana vid Stenhammar

Publicerad Sunday, 04 April 2021, 09:09 av Björn Smitterberg

I ett medborgarförslag tipsas kommunen om möjligheten att skapa en MTB-bana i skogen intill Stenhammarskolan.

MTB står för mountainebike där det gäller att kunna cykla en bana som har en rad olika svårigheter för cyklisten att ta sig fram över.

På förvaltningen Kultur & Fritid finns redan ett arbete igång för att kunna skapa en MTB-bana för unga och därför kommer förslaget inte att medföra någon särskild åtgärd nu.

Medborgarförslaget pekar på skogen mellan Stenhammar och Ulriksdal, vid Stenhammarskolan. Förslaget handlar om flera korta cykelleder med hinder i varierad svårighetsgrad.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mia
Gäst
Mia
4 April, 2021 01:15

Området är ganska belastat som det är nu. Förskolan har sina fasta uteplatser i skogen, tyvärr är cykel och gångvägarna livligt frekventerade, inte enbart av cyklar utan också av mopeder och diverse nya eldrivna fordon samt mopedbilar som tar genvägen genom Ulriksdal på den cykelväg som går från “nya lekplatsen” till Tofta. Rullskidåkarna gillar backarna och dem ser vi nästan året runt. Dessutom har cyklisterna tagit över strandpromenaden, så gåendes möjligheter i området blir allt mer begränsade. Har jag två barn med mig, så får jag hålla dem stadigt i handen och det känns ofta inte så trevligt att promenera vare sig i Ulriksdal-Stenhammar eller på strandpromenaden. En sak är ju om MTB-cyklisterna håller sig på den föreslagna banan, men jag befarar att deras övningar fortsätter på gång-och cykelvägar.

Niklas
Gäst
Niklas
6 April, 2021 01:57

Ett fantastiskt bra förslag!
Finns många fina små stigar i denna skog som jag och mina vänner cyklade frekvent på under 1990-talet.