Gå direkt till Nyheten (Skatepark för över 7 miljoner)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skatepark för över 7 miljoner

Publicerad Sunday, 04 April 2021, 18:54 av Björn Smitterberg

I kommande vecka fattas ett avgörande beslut för den skatepark som planeras i Framnäsområdet. Över 7 miljoner kronor kommer den att kosta. Bakom står ideella Lidköpings Skateboardförening som bildades för knappt två år sedan.

Förhoppningen är att 5 miljoner från Allmänna arvsfonden, 1 miljon från Sparbanksstiftelsen, 742.000 från kommunen och 400.000 från Västergötlands Idrottsförbund ska räcka till satsningen.

Parken ska, som Lidköpingsnytt tidigare berättat, ligga på den tomt där oljecisterner tidigare fanns, i hörnet mot gatan närmast Framnäshamnen.

Förhoppningen är att parken ska vara klar till jul. Den blir på 1.300 kvadratmeter och ska anpassas till såväl nybörjare som och avancerade åkare, och ska ha åskådarplatser.

Marken tillhandahålls enligt ett avtal med Lidköpings kommun.
_________________________
Bilden är hämtad från bygglovsansökan från föreningen. Bilden är klickbar tillstörre format.
Läs tidigare artiokel – klicka:

 

14 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sven
Gäst
Sven
4 April, 2021 08:07

Man skall alltså bygga en skatepark för 8 miljoner för att sedan i framtiden riva den och bygga bostäder? Varför inte hitta en annan plats i stan där den kan vara permanent istället? Placera skateparken vid boulebanan. Ännu ett steg längre för att hamnstadens skall bli verklighet. Ni kan lika gärna lägga ner projektet innan det blir allt för stora summor.

Hållbar och välkomnande kommun
Gäst
Hållbar och välkomnande kommun
4 April, 2021 08:57

Kul initiativ! Hoppas det blir verklighet! Hoppas även att kommunen kompenserar för all koldioxid som kommer släppas ut när betongen tillverkas.

jot
Gäst
jot
4 April, 2021 09:26

Lägg pengarna till sjukhusvård istället för den här skiten

Jonas
Gäst
Jonas
5 April, 2021 12:44

Kanske dags att satsa pengar på en ny idrottsarena istället. Den debatten är ju helt tyst verkar det som. Massor med ungdomar samt satsande lag lever i ett totalt undermåligt idrottens hus.

Christian
Gäst
Christian
5 April, 2021 01:04

Ja tänkte på första kommentaren om det var slöseri att bygga det för pengarna, då undrar jag lite vad tyckte man då att det var att bygga ”solbryggorna”(om det nu är så dom heter) nere vis lidan för 4 miljoner? Frågade en person hur tror du dom motiverade den kostnade på så mycket för ett par träplankor? – impregnerat träd svarar han då:) så kan inte rå för tänka på alla små privat byggen ser runt om och tänker wow dom måste vara rika som haft råd bygga med likadant trä aka guld plankorna

Nisse
Gäst
Nisse
5 April, 2021 08:57

Kör på – finns få saker som ger så mycket puls som ett skate-landskap.

Curt Johansson
Gäst
Curt Johansson
5 April, 2021 09:09

Bäste Sven; menar du att du på fullt allvar fortfarande tror på Hamnstaden?! Det gör i varje fall inte jag.

Eliasson
Gäst
Eliasson
5 April, 2021 11:02

Finns betydligt viktiga saker att lägga pengar på tex äldreomsorgen, sjukvård ,skolan mm.

Jocke johansson
Gäst
Jocke johansson
5 April, 2021 11:19

Vore det inte bättre att komunen satsar typ ca en miljon kr till på skate/pumptracken i järpås där det redan fins en fin bana,typ att hjälpa till med belysning lite mera läktare ,toa,samt parkering samt ordnar med ev bussresor för lidköpingsungdommar och lägg resten på sjukvården eller ett nytt idrotts område i stan allt måste inte finnas i städerna srid ut saker lite mer det gynnar hela komunen,håll landsbygden levande eller är det så att politikerna känner sig lite avundsjuka för att 2 personer i lilla järpås gjorde ett fanstatiskt jobb med banan här ute så gott som själva

Gurkan
Gäst
Gurkan
5 April, 2021 12:20

Om ni läser hela artikeln så ser ni kanske hur mycket kommunen satsar på det här projektet. Småpengar i jämförelse hur mycket förening sökt från annat håll. Såvitt jag vet så har det inte planerats bostäder här gör hamnstaden.Ska vi hindra allt engagemang från dessa föreningar bara för att någon inte gillar skate? Kör på säger jag. Fantastiskt driv i den här föreningen!

Robert Erring
Gäst
Robert Erring
5 April, 2021 12:27

jot: “Lägg pengarna till sjukhusvård istället för den här skiten”

Jag vet inte om ‘jot’ noterade att kommunen endast står för en liten del av den totala kostnaden (10-20%*)

Det bör kanske nämnas att just “sjukhusvård” finansieras (till allra största delen) av regionen, och inte av kommunen! Dessutom kommer (iaf hälften) tas ur Kultur- och Fritidsnämndens budget (som inte har något att göra med sjukvård etc), så oavsett så är det inte pengar som kunde lagts på sjukhusvård.

Sen så kan jag undrar varför det här är “skit”‽ Så länge pengar läggs på fotboll, bandy, eller hockey, så verkar det vara helat OK.. Men om kommunen stöttar ett annat fritidsintresse/sport så är det fel‽
Långt ifrån alla är intresserade av t.ex. fotboll. Skateboarding intresserar många, både unga och vuxna, och är ett intresse/sport med rätt låg tröskel (både finansiellt och rent fysiskt/talangmässigt), speciellt jämfört med t.ex. Bandy eller Hockey.

Själv kan jag inte åka skateboard, även om jag kanske velat, men gillar det här initiativet och tycker att det vore bra en sak för kommunen och invånarna..

(*Beroende på om man går efter det som står i denna artikel, eller uppföljande artikel “Beslut: Pengar till Skatpark[…]”)

Sven
Gäst
Sven
5 April, 2021 10:02

Jag har inga problem med att det byggs en skatepark, men jag tänker på om hamnstaden eventuellt byggs så får skateparken första parkett läge och om de i framtiden byggs bostäder kommer boende klaga på fester och att det är högljutt. Mitt förslag är att flytta det till skogen vid boulebanan där det skulle passa in mycket bättre. Ni andra som säger att vi bör investera pengar någonstans så vill jag bara säga till er att tänka på hamnstaden som aldrig kommer bli av och tänk på hur många personer som sitter på så otroligt många och onödiga möten, glöm inte att de har löner att betala ut för ett onödigt projekt

Sven
Gäst
Sven
5 April, 2021 10:08

Christian: jag kan tycka att solbryggorna inte var en dum idé men problemet som jag ser det är att det saknas något till dessa bryggor. Jag hade velat se ett kafé/resturang och någon enstaka bod, det får inte bli för mycket bodar för att folket i Lidköping har levt som att det har varit pandemi i 5 år. Staden håller på att dö ut. Sedan hade jag velat se möjligheten för båtar att parkera längs med bryggorna och att lidköpingsbor rör lite på sig.

Andreas Lorentzon
Gäst
Andreas Lorentzon
8 April, 2021 06:17

Helt fantastiskt!