Gå direkt till Nyheten (Svåra avgöranden inför kommande bilträffar)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Svåra avgöranden inför kommande bilträffar

Publicerad Wednesday, 07 April 2021, 15:58 av Björn Smitterberg

En stor del av arbetet i Lidköpings kommunledningsförvaltning handlar om att skapa en handlingsplan för att möta kommande spontana bilträffar. Det gavs en rapport om detta inför kommunstyrelsen i dag. Det handlar om corona, om juridik och vad som är rimligt att göra.

Elin Liljebäck-Nilsson är en av de inblandade i arbetet och säger att det kan vara lättare att ändra i lokala ordningsföreskrifter än att göra avstängningar med hänvisning till smittosituationen.

– Om vi stänger av en parkeringsplats som blir det lagligt att vara fem meter därifrån.

I stället övervägs nu, tillsammans med polisen, att införa ett totalt alkoholförbud på allmänna platser. Det skulle kunna gälla även privatägd mark.

När det gäller Power Big Meet i juli är arrangörens inställning att genomföra evenemanget på Hovby flygplats. Men arrangören av detta och eventuella kringarrangemang såsom cruising i Lidköping måste ha särskilda tillstånd – som ska sökas senast 10 maj för att länsstyrelsen, Polisen och kommunen ska kunna fatta sina beslut. Dessutom kommer i år särskild hänsyn att tas till de då gällande rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.