Gå direkt till Nyheten (Svårbegripligt om vatten)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Svårbegripligt om vatten

Publicerad Wednesday, 07 April 2021, 16:19 av Björn Smitterberg

Lidköpings kommun kommer att begära att regeringen låter Vattenmyndigheten omarbeta det förslag som myndigheten skickat på remiss. Trots att flera förvaltningar jobbat med att försöka svara på förslagen i ett remissyttrande  så har beslutats att Lidköpings kommun gör som Grästorp och Nossebro – man går till regeringen och vill ha ett bättre utformat förslag, där bl a kostnadsaspekten och andra frågor som i dag är översiktliga, kommer med tydligare.

Miljöpartiet hade annan åsikt, men den blev nedröstad.

Kommunstyrelsen skriver i sitt yttrande bl a:
– Lidköpings kommun menar att analysen inte belyser de ekonomiska kostnader eller de miljömässiga konsekvenserna som förslaget medför på ett sådant sätt som förordningen kräver. Avvikelsen är allvarlig.

– Förslaget strider mot miljöbalken genom att uppgifter om hur förbättrande åtgärder ska fördelas mellan verksamheter som påverkar miljön saknas