Gå direkt till Nyheten (Utställning på Folkets Hus:
Här kommer Maja med vänner!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Utställning på Folkets Hus:
Här kommer Maja med vänner!

Publicerad Tuesday, 13 April 2021, 10:50 av Redaktionen


Från och med fredag finns Folkets Hus och Parkers turnerande utställning Här kommer Maja med vänner! i Lidköpings Folkets Hus foajé. Här träffar vi älskade figurer ur ett 50-årigt bokskapande signerat Lena Andersson.

Lena Andersson debuterade med “Det var en gång en flicka som hette Amanda” 1972, en bok som hon från början skrev och illustrerade till sin dotter Nicolina.

Tillsammans med Christina Björk gjorde hon böckerna om Linnea, som blev deras gemensamma genombrott. “Linnea i målarens trädgård” har blivit en av de mest framgångsrika svenska barnböckerna i modern tid och finns i över 30 länder. Därefter har det fortsatt med nya figurer och berättelser år efter år.

Naturen och lusten och glädjen till bokstäver och rim ligger Lena Anderson varmt om hjärtat och är ofta ett genomgående tema i hennes böcker. I utställningen finns Maja som tycker om bokstäver och allt som växer och gror i naturen året runt. Stina som gör strandfynd och upplever en storm med morfar i skärgården. Där finns Linnea som älskar blommor och växter och reser till målaren Claude Monets trädgård i Giverny, Paris och farbror Knut och hans små djurvänner från boken Tick-Tack.

Utställningen, som vänder sig till barn och familj, presenterar miljöer, bilder och böcker ur Lena Andersons sagovärld.
Öppettider kommande vecka: fredag 16 april kl. 15-19, lördag 17 april kl. 13-18, söndag 18 april kl. 15-18 och onsdag 21 april kl. 10-13.